shutterstock 786975550

Weeralarm: Code geel voor Groningen vanwege zware windstoten

Binnenlandmrt 13 2023, 12:00
Weervrouw Harma Boer waarschuwt voor onstuimig weer dat verwacht wordt op maandagmiddag. Volgens Boer kunnen er zeer zware windstoten voorkomen tot wel 95 kilometer per uur. De wind zal uit het zuidwesten komen en krachtig tot hard zijn, met mogelijk stormachtige omstandigheden aan de kust, waarbij windstoten tot windkracht 10 kunnen voorkomen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Groningen vanwege de kans op zware windstoten.
De waarschuwing is van kracht vanaf het middaguur op maandagmiddag en zal later op de avond weer afnemen. Boer adviseert mensen om alert te zijn op de omstandigheden en voorzorgsmaatregelen te treffen indien nodig. Dit kan betekenen dat mensen hun reisplannen moeten aanpassen of dat ze hun buitenactiviteiten moeten uitstellen.
Deskundigen raden ook aan om tuinmeubilair en andere losse voorwerpen veilig op te bergen. Mensen die in de buurt van bomen wonen, worden geadviseerd om extra voorzichtig te zijn, aangezien de windstoten mogelijk takken kunnen doen afbreken en schade kunnen veroorzaken.
Het is niet ongebruikelijk dat Nederland te maken krijgt met onstuimig weer, vooral tijdens de herfst- en wintermaanden. Toch is het altijd belangrijk om waakzaam te zijn en te reageren op de waarschuwingen van de experts. Door voorzorgsmaatregelen te treffen, kunnen mensen hun veiligheid en die van anderen waarborgen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Mensen die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen in het weer, kunnen het beste de weersvoorspellingen in de gaten houden en de waarschuwingen van het KNMI opvolgen. Dit kan helpen om de risico's te minimaliseren en ervoor te zorgen dat mensen veilig blijven tijdens onstuimige weersomstandigheden. Normaal gesproken is dat natuurlijk niet zo heel belangrijk, maar gezien er nu code geel is, is aandacht voor veiligheid geboden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten