screenshot 2023 03 11 at 092418

Vrouw van Tom Egbers verdedigt man na beschuldigingen van aperte behandeling van vrouwen

Mediamaa 13 2023, 12:30
Janke Dekker, de vrouw van Tom Egbers, heeft in een persverklaring gereageerd op de beschuldigingen van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag aan het adres van haar man. Het nieuws van de beschuldigingen heeft een significante impact gehad op haar man en hun gezin, zowel mentaal als fysiek, zo laat ze weten.
"Ik wil mij op dit moment hard maken voor mijn gezin en man. Ik vind het heel erg dat wij de wond die wij 15 jaar geleden als gezin hebben weten te helen nu, door een publiekelijk volkomen onjuiste verslaglegging opengereten zien," aldus Janke.
Volgens de advocaat van Janke en Tom, Richard Korver, kloppen de beschuldigingen niet. "Wat er niet klopt is eigenlijk dat men een buitenechtelijke relatie van zo'n 15 jaar geleden die toen al in de pers is geweest, als het ware recyclet en daar een grensoverschrijdend sausje overheen gooit, alsof meneer Egbers degene is die dat alleen maar deed," zegt Korver.
Janke voegt hieraan toe dat er sprake was van een wederkerige relatie waarbij ook de jonge vrouw initiatieven nam en veel berichten aan haar man verstuurde.
Het kamp-Egbers roept de media op om hun werk nauwgezet te doen en niet meteen bloed te ruiken en los te gaan. Er wordt vanuit kamp Egbers ook gezegd dat Tom zijn werk altijd keurig heeft gedaan en dat er tot heel recent publiekelijk geen enkele klachten waren.
De beschuldigingen aan het adres van Tom Egbers hebben voor veel ophef gezorgd in de media. De presentator zou vrouwen op een aperte manier hebben behandeld en zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag. Het nieuws kwam naar buiten nadat Janke Dekker was opgestapt als voorzitter van meldpunt Mores.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De reactie van Janke Dekker is de eerste reactie van het Egbers kamp zelf op de beschuldigingen. Het is belangrijk dat ze van zich af bijten omdat we de laatste tijd maar al te vaak gezien hebben dat beschuldigingen van wangedrag automatisch verheven worden tot vaststellingen ervan. Dat is natuurlijk nooit zo. Een beschuldiging kan heel serieus zijn, maar dat er automatisch wordt aangenomen dat de beschuldigde persoon schuldig is, is extreem gevaarlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten