screenshot 2023 03 11 at 092418

Grensoverschrijdend gedrag bij Studio Sport: Tom Egbers onder vuur

Mediamrt 11 2023, 12:00
Het nieuws omtrent Tom Egbers is bijzonder verontrustend. Het onderzoek van de Volkskrant heeft aan het licht gebracht dat Egberts één van de mannen bij Studio Sport is die zich jarenlang schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, waaronder intimidatie, pesten en zelfs seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit is absoluut onacceptabel en de verantwoordelijke personen moeten ter verantwoording worden geroepen.
Een van de incidenten waarbij Egbers betrokken was, betrof een 22-jarige vrouwelijke stagiaire. Op 48-jarige leeftijd maakte Egbers avances richting deze stagiaire en uiteindelijk gingen de twee met elkaar in zee, aldus de Volkskrant. Dit is zeer ongepast gedrag van een oudere, getrouwde man ten opzichte van een jonge stagiaire. Het is schokkend om te horen dat Egbers dit soort gedrag vertoonde.
Het is ook verontrustend om te horen dat Egbers zich schuldig heeft gemaakt aan intimidatie en pesten, met name tegenover dezelfde vrouw die hij eerder benaderde. Egbers zou haar hebben aangeduid als "het vergif" en "serpent" en zou zelfs tekenen hebben gemaakt van het snijden van haar nek. Dit soort gedrag is niet alleen onacceptabel, maar ook volkomen onprofessioneel en onethisch.
Hoewel Egbers nu spijt betuigt over zijn acties en toegeeft dat hij beter had moeten weten, is het feit dat hij de ernst van zijn daden minimaliseert en bagatelliseert verontrustend. Het feit dat hij het verleden als een excuus gebruikt, is ook problematisch, omdat het geen recht doet aan de schade die hij heeft veroorzaakt.
Zo zegt Egbers: "Vanwege het verdriet dat ik er in mijn privéleven mee heb veroorzaakt. Ook het feit dat zij destijds twintiger was en ik veertiger telt voor mij, na al die jaren terugkijkend, zwaar. Vijftien jaar later zeg ik: dat had ik beter niet kunnen doen."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is ook opvallend dat Janke Dekker, de vrouw van Egbers, aan het hoofd staat van Mores, het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de Nederlandse culturele en creatieve sector. Dit wekt de indruk van belangenverstrengeling en roept vragen op over de integriteit van het meldpunt. Het is belangrijk dat er snel stappen worden genomen om ervoor te zorgen dat er geen belangenverstrengeling plaatsvindt en dat meldpunten voor ongewenste omgangsvormen volledig onafhankelijk en betrouwbaar zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten