Filmpje! Raisa Blommestijn is bij boerenprotest: 'De politie houdt trekkers tegen, verder op de fiets'

Binnenlandmrt 11 2023, 13:00
Ongehoord Nieuws-presentatrice Raisa Blommestijn is vandaag natuurlijk bij de demonstratie van boeren in Den Haag. Op weg daar naartoe viel haar iets op: de politie stopte trekkers die op weg waren. Maar dat was geen probleem. De boeren gingen namelijk 'gewoon' met de fiets verder.
"Er is contact geweest met de politie," legt Blommestijn uit. "De trekkers kunnen en mogen Den Haag niet in." Maar dat is geen groot probleem want de boeren gaan hun trekkers gewoon "ergens buiten Den Haag" neerzetten waarna ze "op de fiets" naar de Hofstad togen om het kabinet duidelijk te maken dat ze écht klaar zijn met alle stikstofwaanzin.
"Er zijn een paar trekkers die wel doorgaan," gaat de ON!-presentatrice verder. Maar dan gaat het om trekkers die daar specifiek toestemming voor hebben gekregen van de politie. Ze gaan rustig Den Haag inrijden, en staan daar dan bij het podium waar een aantal sprekers acte de présence geeft.
"Maar het is dus niet zo dat we met een optocht Den Haag binnenkomen," sluit ze haar nieuwsrapport af.
Van tevoren had de Haagse burgemeester Jan van Zanen (VVD) al laten weten dat de boeren het protest moeten beperken tot 25.000 zielen. Ook zou de hele demonstratie 'trekkervrij' moeten zijn, op een handvol tractors na die mee mochten als soort van symbool.
Geert Wilders noemde dat toen "schandalig."  
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Een boerendemonstratie zonder tractoren en landbouwvoertuigen," zei Wilders. ""De burgemeester van Den Haag voert braaf het anti-boeren beleid van zijn partij - de VVD - uit. Schandalig!"
De boeren lijken zich evenwel aan alle voorwaarden te houden en zich - in grote mate netjes te gedragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten