shutterstock 2172838363

Geert Wilders witheet op Haagse VVD-burgemeester: 'Geen tractors bij een boerenprotest? Schandalig!'

Politiekmrt 07 2023, 18:00
De burgemeester van Den Haag heeft vandaag laten weten dat hij geen verbod afkondigt voor het geplande boerenprotest in zijn stad op 11 maart. Maar hij legt wel heel strenge regels op. Zo mogen er maar maximaal 25.000 mensen bij zijn en zijn tractors niet welkom. PVV-leider Geert Wilders reageert furieus.
Vandaag heeft Jan van Zavnen, de VVD-burgemeester van Den Haag, laten weten dat hij de demonstratie in het Zuiderpark "de volgende beperking" oplegt: "Bij de demonstratie mogen geen tractoren/landbouwvoertuigen of ander zwaar materiaal worden ingezet." Hij wil een "uitzondering" maken "voor twee symbolische tractoren, die in overleg met de politie op de demonstratielocatie worden geplaatst."
Van Zanen roept de organisatie van de boerendemonstratie daarbij "nadrukkelijk" op de achterban hierover te informeren. Zodat er op 11 maart geen lange rijen tractoren Den Haag inrijden, is blijkbaar het idee. Ook benadrukt Van Zanen "voor de volledigheid" dat er maar 25.000 mensen welkom zijn - bij een demonstratie waarvan er gezegd wordt dat er weleens het dubbele aantal of meer zou kunnen komen .

Wilders woest

Geert Wilders vindt deze aankondiging van Van Zanen, en dan met name de beperking wat tractors betreft, volstrekt onacceptabel. Hoewel hij aangeeft op zich niet verbaasd te zijn, dit vanwege het 'anti-boeren' standpunt van de partij waar Van Zanen lid van is.
"Een boerendemonstratie zonder tractoren en landbouwvoertuigen," reageert de PVV-leider smalend. "De burgemeester van Den Haag voert braaf het anti-boeren beleid van zijn partij - de VVD - uit."
Hij sluit boodschap af met één, fel woord: "Schandalig!’’
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het boerenprotest is georganiseerd door de Farmers Defence Force (FDF). Deze organisatie kwam eerder vandaag in het nieuws doordat het partijkartel zich geschoffeerd zei te voelen door spandoeken van FDF langs snelwegen in plattelandsprovincies. BBB-leider Caroline van der Plas nam het op voor de boeren, zeggende dat iedereen vrijheid van meningsuiting heeft; boeren dus ook. Daarnaast legde ze voor de duidelijkheid even uit dat "#stemzeweg" als leus toch niet bepaald gezien kan worden als "haatzaaiend' of "oproepend tot geweld."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten