shutterstock 1381299164

Extinction Rebellion leider 'Chiara' kiest voor anonimiteit: staat met naam en foto in de Volkskrant

Binnenlandmrt 07 2023, 19:10
In een recent interview met de Volkskrant heeft de nationaal coördinator van Extinction Rebellion (XR), Chiara genaamd, aangegeven dat ze graag anoniem wil blijven. Ze wil voorkomen dat ze wettelijk aansprakelijk wordt gehouden of eventueel opgepakt wordt. Ook maakt ze zich zorgen over het feit dat er verder niemand is die haar “werk” kan overnemen mocht ze ooit opgepakt worden.
Desondanks is het Chiara’s niet gelukt om in de anonimiteit te blijven, aangezien ze met haar voornaam en foto in de Volkskrant te zien is. Met slechts een paar zoekopdrachten op Google, kan haar volledige naam gemakkelijk worden ontdekt. Chiara is blijkbaar net als de rest van de XR-gekkies niet het meest heldere licht. Het NPO Radio1-programma "Spraakmakers" heeft om een reactie gevraagd bij de Volkskrant, die waren niet bereikbaar voor commentaar.
Hoewel XR voor de buitenwereld een collectief lijkt te zijn van een stel idioten met een psychische afwijking hebben ze de organisatie volgens Chiara goed op orde. Tegelijkertijd is er niemand die de hele zooi kan overnemen wanneer Chiara (nu dus wat minder anoniem dan vóór haar interview met de Volkskrant) opgepakt zou worden.
Misschien is het een idee om te stoppen met het illegaal bezetten van een snelweg, wanneer deze klimaat patiënten gewoon via de normale weg een vergunning aanvragen voor een demonstratie is het ook niet nodig om je in de “anonimiteit” te bewegen. Aankomend weekend staan er weer demonstraties gepland van Extinction Rebellion, ook Chiara zal daar bij aanwezig zijn alleen ditmaal wat minder anoniem dan de vorige keer.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten