shutterstock 573319750

Hilarisch! Klimaatgekkies met een Burn-out krijgen een eigen weerbaarheidscursus: "Ik huil, omdat we waarschijnlijk nooit meer een Elfstedentocht in Nederland kunnen schaatsen"

Binnenlandmrt 05 2023, 18:00
Voor activisten die strijden tegen klimaatverandering en zich overweldigd voelen door de uitdagingen, is er nu een nieuwe cursus om hen te ondersteunen. De cursus is bedoeld om hun mentale veerkracht te versterken en hen te helpen omgaan met de stress en angst die gepaard gaan met hun strijd tegen klimaatverandering.
Het programma omvat verschillende bijeenkomsten om de deelnemers te trainen in het verbeteren van hun weerbaarheid en het vinden van steun binnen een gemeenschap van mede activisten. Er was zoveel vraag naar de cursus dat er een tweede ronde komt. Dit initiatief is volgens de initiatiefnemers een hulpmiddel voor activisten die zich alleen voelen in hun strijd tegen klimaatverandering en nu de kans krijgen om hun mentale gezondheid te verbeteren.
Dat bij veel van die lui er iets mis is in de bovenkamer is al langer bekend maar het nieuws dat ze nu deel kunnen nemen aan een cursus om hun mentale veerkracht te versterken is ronduit hilarisch te noemen. Zo zien we in de reportage van Nieuwsuur iemand die overstuur is vanwege het feit dat volgens de klimaatactivist in kwestie er nooit meer een Elfstedentocht gereden gaat worden in Nederland. “Ik huil, omdat we waarschijnlijk nooit meer een Elfstedentocht in Nederland kunnen schaatsen. Omdat het zo warm wordt dat de gletsjers verdwijnen.”
De Klimaatactivisten komen samen en voeren een of ander vaag ritueel uit met een kom water waarna ze om de beurt aangeven waarom ze “huilen”. De een huilt om een Elfstedentocht terwijl de ander zich druk maakt om de toekomst van haar kinderen en alles wat leeft op onze planeet. “Ik huil om de planeet, en alles wat er groeit en bloeit.”
Het lijkt er sterk op dat deze mensen gewoon fatsoenlijke, psychische hulp nodig hebben in plaats van het samenbrengen van deze mensen waardoor ze de idioterie van elkaar in stand houden. “Ik ging hier naar toe in de hoop op verbinding en energie. Dat heb ik wel gekregen, het is fijn om met mensen samen te zijn die zich ook zorgen maken om de planeet.” Aldus een klimaatactivist.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten