shutterstock 1381299164

Extinction Rebellion kondigt nieuwe snelwegblokkade op 11 maart aan: 'Wij zijn niet te stoppen''

Binnenlandjan 30 2023, 11:30
Extinction Rebellion is niet van plan om te stoppen met hun acties voor klimaatverandering. Dit heeft de actiegroep vandaag bekendgemaakt door aan te kondigen dat ze op 11 maart de snelweg A12 opnieuw gaan blokkeren. Deze actie volgt op een eerdere aangekondigde fietsblokkade op de Afsluitdijk, die nu is verplaatst naar de A12 vanwege het "enorme momentum."
Volgens Extinction Rebellion hadden afgelopen zaterdag zo'n 1000 actievoerders deelgenomen aan de blokkade van de A12, met nog eens 2000 supporters langs de weg. De groep is tevreden over de aandacht die de actie kreeg en hoopt nu nog meer impact te maken met hun aanstaande blokkade op 11 maart.
Extinction Rebellion eist een stop op subsidies aan de fossiele industrie en hoopt met hun acties een boodschap over te brengen aan de regering. De organisatie wil de kracht tonen van de klimaatbeweging en de noodzaak benadrukken om snelle en daadkrachtige actie te ondernemen voor het klimaat.
Hoewel de acties van Extinction Rebellion veel aandacht trekken, hopen sommigen dat de lokale driehoek ingrijpt om de volgende blokkade te voorkomen. Dit om te voorkomen dat de acties de verkeersstroom op de A12 belemmeren en mogelijk zelfs leiden tot verstoringen van het dagelijks leven in de Hofstad. Laat dit communistische tuig hun Postcodeloterij-familiedag lekker vieren op de Mookerheide dan kan de kapitalistische samenleving rustig doorwerken. Deze mensen werken om de subsidies van deze roodgroene communisten te financieren. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Deze acties wekken geen sympathie op. Ga het Binnenhof blokkeren als Shell weer een keer komt lobbyen bij het kabinet. Val de rest van de samenleving niet lastig met jullie communistische agenda.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten