117293760 8e46023f06 z

Kritiek op besluit dat hertenkampen moeten sluiten neemt toe

Binnenlandjan 30 2023, 10:30
In heel Nederland is met ongeloof gereageerd op het besluit van landbouwminister Piet Adema dat alle Hertenkampen moeten sluiten. Hij wil een einde maken aan zo'n 250 hertenkampen in Nederland, stelde hij in een debat over de kwestie. De eerste politieke partijen beginnen zich al te roeren over deze kwestie.
“Totale waanzin dat de minister geen uitzonderingspositie wil bewerkstelligen voor de grazers. Het hertenkamp in het hart van de Koekamp trekt dagelijks Hagenaars van alle komaf. En dat al sinds de vijftiende eeuw. Dat moeten we juist koesteren, in plaats van aan banden leggen,” stellen de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Coen Bom, die wijzen op het feit dat de herten op de Koekamp alle ruimte krijgen. “Laat Adema zijn energie steken in het redden van de boerenstand in Nederland. Handen af van het hertenkamp, een icoon in de stad. Wij roepen het Haagse stadsbestuur op om deze boodschap duidelijk over te brengen aan de minister.”
De twee raadsleden krijgen steun van Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL). Hij stelt alles in het werk te stellen om hertenkampen voor Nederland te behouden. “Alles wordt maar rücksichtslos de nek omgedraaid. Herten gedijen al eeuwen prima in hertenkampen en brengen burgers, jong en oud, enorm veel plezier”, aldus Van Haga, die in de Kamer alle politieke middelen zal inzetten om het fenomeen hertenkamp te behouden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Een hertenkamp heeft verschillende functies voor de gemeenschap. Het biedt lokale inwoners en bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de natuur en de herten. Het is ook een plek van ontmoeting. Op educatief gebied leert het mensen de kans om meer te leren over herten. Wat is de volgende stap dat kinderboerderijen en dierentuinen worden verboden door de roodgroene marxisten? Reken er maar op dat zij het hier niet bij laten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten