WhatsApp Image 2022 07 04 at 12421 PM 3

BREEK! BBB, SGP en JA21 trekken zich terug van boerendemonstratie in Den Haag

Politiekmrt 11 2023, 13:15
Vandaag is er een grote boerendemonstratie in Den Haag. Duizenden boeren zijn op weg om met de moed der wanhoop verandering in het kabinetsbeleid af te dwingen zodat hun bedrijf deze moeilijke tijden kan overleven. Maar wat wekt de verbazing? BBB, JA21 én de SGP hebben zich op het laatste moment teruggetrokken van de demonstratie. FVD en de PVV staan wél pal met de boeren.
Het was bijzonder verrassend nieuws toen ons ter ore kwam dat de drie partijen in kwestie zich teruggetrokken hadden. We hebben die partijen om uitleg gevraagd. Als die uitleg er komt gaan we dat natuurlijk vermelden in dit artikel. UPDATE: dat antwoord is er. BBB laat weten dat Caroline van der Plas "natuurlijk achter de boeren staat" maar "dat het om haar veiligheid gaat. Er zijn enkele incidenten geweest de afgelopen dagen. Het is duidelijk dat het voor haar simpelweg niet veilig is om bij dit soort grote demonstraties te zijn." Van der Plas "vindt dat zelf ook erg jammer," maar natuurlijk komt "haar veiligheid op de eerste plaats."
Wat we al wel kunnen zeggen is dat dit erg merkwaardig is. Want de boeren lijken zich in 99% van de gevallen goed te gedragen. Ze zetten hun tractors aan de kant en houden zich aan de regels. Misschien dat er een paar bijzitten die zich niet kunnen inhouden, maar de overgrote meerderheid doet het prima. Het is dan ook één groot feest daar in Den Haag. Kijk maar:
Waarom die partijen dit zouden doen, zeker terwijl zij voor een groot deel afhankelijk zijn van de boerenstem of in ieder geval van burgers die met de boeren sympathiseren? Het is mij een raadsel. Maar het gerucht doet de ronde dat er "druk vanuit het kabinet" is gezet op de partijen in kwestie. PVV en FVD zijn er wel bij; die twee partijen zijn daar ongevoelig voor. Maar de overige partijen blijkbaar niet - als het gerucht klopt, tenminste.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is zo erg dat Rob Roos van JA21 (voorheen FVD) te horen heeft gekregen dat hij, als hij zijn zit doorzette en er wel bij zou zijn, gewoon uit de partij geknikkerd zou worden door... Joost Eerdmans. Dat zei Van den Oever on stage zojuist. Zorgelijk. De boeren komen op het laatste moment dus opeens alleen te staan - nou ja, met FVD en PVV. Maar alle andere partijen laten hen aan hun lot over. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten