tweede kamer 1061jpg

BBB: 'We staan altijd achter boerenprotesten, we zijn er niet bij vanwege Caroline's veiligheid'

Politiekmrt 11 2023, 13:45
Vandaag is het grote boerenprotest in Den Haag. Er zouden ook veel politieke partijen zijn die de boeren op inhoud steunen. FVD, PVV, SGP, BBB en JA21. Maar wat bleek? Kort voor de start van de demonstratie trokken de laatste drie zich terug. Bij JA21 is er interne onenigheid. Maar bij BBB is er iets anders aan de hand. Daar laat de woordvoerder weten dat Caroline van der Plas "er wel bij zou wíllen zijn, maar dat haar veiligheid in het geding is."
De afgelopen dagen heeft Van der Plas gesproken over haar veiligheid. Het lijkt erop dat ze serieuze bedreigingen heeft ontvangen. Sterker, tegen De Dagelijkse Standaard zegt haar woordvoerder dat er "enkele incidenten zijn geweest." Zo stapte ze onlangs van het podium bij het boerendebat in Veenendaal. "En dat was niet de enige keer. Er vinden de laatste tijd meer incidenten plaats die duidelijk maken dat haar veiligheid in het geding is."
Daarom besloot Van der Plas "om zich terug te trekken van dit debat. Natuurlijk steunt BBB de boeren en hun recht om te demonstreren. We staan pal achter de boeren en zullen dat altijd blijven doen. Maar we kunnen het ons natuurlijk niet veroorloven om Caroline bloot te stellen aan onveilige situaties."
Bij het protest zelf heeft FDF-voorman Mark van den Oever gezegd dat het verhaal van Van der Plas over haar veiligheid "een smoesje" is. Zij zou onder druk zijn gezet door het kabinet en veiligheid dan gebruiken als excuus.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dat is, zegt BBB, "enorme bullshit. Daar is echt niets van waar. Carolines beslissing om niet naar de demonstratie te gaan is ook niet gericht tegen de organisatie. FDF kan hier niets aan doen. Dat weten wij ook. Maar Caroline moet in de eerste plaats natuurlijk om haar veiligheid denken. Als dat in het geding komt moet ze zichzelf helaas beperkingen opleggen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten