joost eerdmans ja21 9o1a6705

Breek! 'Joost Eerdmans dreigde Rob Roos: als je naar boerenprotest gaat knikkeren we je uit de partij!'

Politiekmrt 11 2023, 13:30
De boeren die momenteel staan te demonstreren in Den Haag zijn woest op BBB, SGP en JA21. Die partijen hebben zich op het laatste moment namelijk teruggetrokken van de demonstratie. Bij JA21 ging het volgens Mark van den Oever zelfs zo ver dat Europarlementariër Rob Roos te horen kreeg van Joost Eerdmans: "Als je gaat knikker ik je uit de partij."
Natuurlijk is Eerdmans een politicus in hart en ziel. Nou ja, ziel. In hart en nieren. Nou ja, hart... In lever en nieren. De man staat erom bekend dat hij heel goed weet hoe het Haagse insidersspel gespeeld wordt en dat hij gaarne bereid is om alles en iedereen op te offeren om een rol te spelen in dat spel.
Daarom is het niet verrassend - hoewel natuurlijk wel schokkend - als het klopt dat Roos op zo'n manier is behandeld door zo'n partijgenoot. En het is niet de eerste keer dat Roos in de clinch ligt met de bovenonsgestelden in zijn partij. Eerder kwam hij intern al in de problemen nadat hij kritiek leverde op Pfizer. Toen was Annabel 'hoe meer injecties hoe beter' Nanninga niet blij met hem.
Maar goed, volgens Van den Oever was Roos dus niet degene die zich terug wílde trekken van dit protest. Hij wilde naar Den Haag. Maar hij werd op het laatste moment teruggefloten door Joost Eerdmans. Die maakte hem, alweer volgens Den Oever dus, duidelijk dat hij kon kiezen of delen: of er naartoe en uit de partij gegooid worden, of netjes doen wat hem gezegd werd en lid blijven van die JA21-club.
Dit zijn schokkende onthullingen... niet in de laatste plaats omdat het de vraag doet rijzen: waar is het partijkartel mee bezig? Wat wordt hier voorbereid? We zagen al dat legertroepen naar Den Haag gestuurd werden en dat er serieuze beperkingen gesteld waren. Wat is hier aan de hand?
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Of is het 'gewoon' zo dat het partijkartel de demonstratie als 'fringe' wil neerzetten; als een beweging van een paar 'malcontents' en dat SGP, BBB én JA21 met deelname duidelijk maken dat dit niet zo is, maar dat het een brede rechtse beweging is die opkomt voor de boeren?
Wie het weet mag het zeggen. Maar extreemvreemd is het wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten