emile ratelband bij dwdd in 2018

Emile Ratelband reageert op Tom Egbers-controverse: 'Focus op goede programma's in plaats van oude zaken'

Mediamrt 11 2023, 16:00
Emile Ratelband heeft fel gereageerd media na het nieuws dat Tom Egbers betrokken is bij grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Ratelband beweert dat de gevallen van 'seksueel' en anderszins 'grensoverschrijdend gedrag' meer dan vijftien jaar oud zijn en dat de cultuur toen heel anders was, niet alleen in het land, maar ook in de media.
Ratelband lijkt te beweren dat de verantwoordelijkheid voor dit soort gedrag niet alleen bij individuele personen, zoals Tom Egbers, ligt, maar ook bij de bredere cultuur in de media. Hij roept op tot meer aandacht voor de productie van goede programma's in plaats van het belichten van oude zaken.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Hoewel het waar is dat de cultuur in de media in de afgelopen vijftien jaar veranderd is, betekent dit niet dat het gedrag van Tom Egbers en anderen destijds getolereerd mag worden, zullen critici daartegen in brengen. Grensoverschrijdend gedrag is nooit acceptabel, ongeacht de tijd en plaats. Het is belangrijk dat personen die zich schuldig maken aan dit soort gedrag verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden, ongeacht wanneer deze plaatsvonden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is opvallend dat er de laatste tijd steeds meer gevallen van grensoverschrijdend gedrag in de media aan het licht komen. Wat opmerkelijk is, is dat deze zaken zich voordoen in een industrie die over het algemeen als links wordt beschouwd en die vaak pleit voor gelijke behandeling van alle mensen. Het is belangrijk dat de media hun eigen verantwoordelijkheid nemen en werken aan het creëren van een veilige en gelijkwaardige werkomgeving voor iedereen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten