'Wetenschapsredacteur' Maarten Keulemans laat zich gaan: 'Marianne, steek die microfoon in je reet!'

'Wetenschapsredacteur' Maarten Keulemans laat zich gaan: 'Marianne, steek die microfoon in je reet!'

Marianne Zwagerman. Bron: Screenshot SGP / YouTube.

Na een uitwisseling van gedachten over de wanprestaties die Maarten Keulemans de afgelopen tijd geleverd heeft in de Volkskrant liet de Volkranter zich vandaag helemaal gaan op Twitter. "Marianne, steek die microfoon in je reet," beet hij de podcaster toe. Want ze had hem zowaar durven te bekritiseren.

Dat Maarten Keulemans een heel vervelend mannetje is wisten we al langer. Maar hij laat zich nu wel heel erg kennen. Meneer is namelijk totaal van de leg dat Marianne Zwagerman hem zowaar heeft bekritiseerd in de meest recente aflevering van haar podcast Op Z'n Kop

Keulemans belde Zwagerman nadat zij hem bekritiseerd had omdat hij op Twitter de zogenaamde. Wobbies helemaal kapot had gemaakt. Hij beschuldigde de mannen onder meer van "fraude." En daarbij liet hij ook optekenen dat hij vond dat Zwagerman eigenlijk ook iets van schuld had omdat zij de heren gepromoot had. Waanzin, natuurlijk, en de beschuldiging van "fraude" is exemplarisch voor hoe deze meneer opereert. De 'wetenschapsredacteur' die geen wetenschapper is.

In haar podcast Op Z'n Kop praatte Zwagerman over dat gesprek. Wat haar het meeste was opgevallen, zei ze, was dat Keulemans helemaal vastzat in zijn eigen tunnel, maar dat hij dat niet door had. Hij is ervan overtuigd dat hij alles goed ziet, dat de cijfers van het CBS per definitie kloppen, en dat andersdenkenden wappies zijn. Punt.

Nou, dat kan Keulemans niet waarderen. Hij laat zich vandaag vreselijk kennen op Twitter. "Marianne, steek die microfoon maar in je reet. Je bent een achterbakse rat die me afzeikt als ik je bel om te praten," aldus de 'wetenschapsredacteur.'

'Wetenschapsredacteur' Maarten Keulemans laat zich gaan: 'Marianne, steek die microfoon in je reet!'
Maarten Keulemans (Volkskrant) in een notendop

Hilarisch genoeg beschuldigt Keulemans in een andere Tweet Zwagerman ervan dat ze hem kapot scheldt in de podcast. Dat is je reinste flauwekul. Zwagerman confronteerde hem daar dan ook mee. Want ja, dat is gewoon een leugen - óf een overspannen reactie van een doorgeslagen 'wetenschapsredacteur' met een messias-complex.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Overigens heeft Keulemans 'culturele antropologie' en 'geschiedenis' gestudeerd. Het is dan ook ronduit fascinerend dat de man zichzelf nu beschouwt als dé wetenschapsredacteur die alles wel even weet over corona. Oh ja, en hij is ook nog eens de man die zó op de foto ging. Samen met zijn vrouw. En kat. Met mondkapjes. Thuis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties