Ebru Umar tegen Volkskrant-wetenschapsredacteur Maarten Keulemans: "Die hele qronashit was laster"

Binnenlandmei 04 2022, 18:54
Opiniemaker en bad girl Ebru Umar is he-le-maal klaar met figuren als Maarten Keulemans; experts die het coronawanbeleid van het kabinet steunden en ervoor gezorgd hebben dat de economie én het sociale leven kapot zijn gemaakt de afgelopen twee jaar. "Wees er maar trots op," bijt ze de Volkskrant-redacteur toe. 
Vandaag verscheen er in De Telegraaf een bikkelharde column van Leon de Winter. Deze man, die zich toch even heeft mee laten slepen door het narratief, is helemaal bij de pinken en gaat nu los op de individuen die ons land en onze economie kapot hebben gemaakt in naam van coronabestrijding.
In zijn meest recente stuk pakt hij Maarten Keulemans aan, wetenschapsredacteur van de Volkskrant en een man die het kabinetsbeleid steevast verdedigt. Lees maar:

Ebru Umar gaat los

Natuurlijk probeerde Keulemans zich te verdedigen tegen de aanval van De Winter. Dat kun je lezen op zijn Twitterpagina. Het komt er eigenlijk op neer dat meneer achter zijn kritiek staat omdat het, als je het wat draait, allemaal mogelijk misschien toch wel iets van een beetje waarheid in zich heeft. Ofzo.
Jammer genoeg voor Keulemans is er een vrouw die hier helemaal doorheen kijkt en die er geen enkele moeite mee heeft hem tot de orde te roepen. Ik heb het natuurlijk over Ebru Umar. In slechts één tweetje fileert en ontmaskert Ebru deze Volkskrant-man totaal.
Tot. Op. Het. Bot.

Die hele qronashit was laster. Heb jij aan meegeholpen en heb een prijs voor gekregen. Wees er maar trots op. Met de groeten van alle mensen die nog gaan sterven omdat het in leven houden van anderen belangrijker was.

Maarten Keulemans
Maarten Keulemans
@mkeulemans

En ja, het is natuurlijk RIDICUUL dat ik al dit soort voorbeelden überhaupt moet noemen! 🤔 Maar tegen sweeping statements als 'die Keulemans volgt altijd de overheid' kan ik me niet verdedigen. Zoiets als: 'Leon is altijd dronken'. Het is geroddel. Laster. (18/19)

Image
37
Reply
Als kers op de taart citeert ze ook nog even twitteraar Menno Rigterink. "Dat die Maarten Keulemans een irritant narcistisch persoon is, wisten we al," schrijft die. "Maar dat hij totale kolder rondbazuint is tragisch."
Vervolgens laat hij weten dat hij de column van De Winter een "goed stuk" vindt "met strakke onderbouwing." Ebru schaart zich daar dus achter.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten