Ebru Umar tegen Volkskrant-wetenschapsredacteur Maarten Keulemans: "Die hele qronashit was laster"

Ebru Umar tegen Volkskrant-wetenschapsredacteur Maarten Keulemans: "Die hele qronashit was laster"

Opiniemaker en bad girl Ebru Umar is he-le-maal klaar met figuren als Maarten Keulemans; experts die het coronawanbeleid van het kabinet steunden en ervoor gezorgd hebben dat de economie én het sociale leven kapot zijn gemaakt de afgelopen twee jaar. "Wees er maar trots op," bijt ze de Volkskrant-redacteur toe.

Vandaag verscheen er in De Telegraaf een bikkelharde column van Leon de Winter. Deze man, die zich toch even heeft mee laten slepen door het narratief, is helemaal bij de pinken en gaat nu los op de individuen die ons land en onze economie kapot hebben gemaakt in naam van coronabestrijding.

In zijn meest recente stuk pakt hij Maarten Keulemans aan, wetenschapsredacteur van de Volkskrant en een man die het kabinetsbeleid steevast verdedigt. Lees maar:

Ebru Umar gaat los

Natuurlijk probeerde Keulemans zich te verdedigen tegen de aanval van De Winter. Dat kun je lezen op zijn Twitterpagina. Het komt er eigenlijk op neer dat meneer achter zijn kritiek staat omdat het, als je het wat draait, allemaal mogelijk misschien toch wel iets van een beetje waarheid in zich heeft. Ofzo.

Jammer genoeg voor Keulemans is er een vrouw die hier helemaal doorheen kijkt en die er geen enkele moeite mee heeft hem tot de orde te roepen. Ik heb het natuurlijk over Ebru Umar. In slechts één tweetje fileert en ontmaskert Ebru deze Volkskrant-man totaal.

Tot. Op. Het. Bot.

Als kers op de taart citeert ze ook nog even twitteraar Menno Rigterink. "Dat die Maarten Keulemans een irritant narcistisch persoon is, wisten we al," schrijft die. "Maar dat hij totale kolder rondbazuint is tragisch."

Vervolgens laat hij weten dat hij de column van De Winter een "goed stuk" vindt "met strakke onderbouwing." Ebru schaart zich daar dus achter.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties