shutterstock 2148047907

Wietproef gaat door ondanks PVV-voorstel: Coffeeshops mogen voorraad gereguleerde wiet verhogen

Binnenlandmrt 06, 21:00
De Tweede Kamer heeft het PVV-voorstel om de wietproef even in de vriezer te leggen tot er een nieuw kabinet is, van tafel geveegd. Voor de deelnemende gemeenten en telers is dit een welkome adempauze, want zij hebben al flink wat energie gestoken in het experiment om coffeeshops te voorzien van legaal geteelde cannabis.
Het wietexperiment, dat eind vorig jaar eindelijk van start ging na een paar keer uitstellen, zag Breda en Tilburg als de voorlopers, met acht andere gemeenten die in de startblokken staan. Helaas was er in de Tweede Kamer niet genoeg steun om Amsterdam-Oost als de elfde gemeente aan te haken. Een gemiste kans, zo vindt ook de Bredase burgemeester Paul Depla.
Depla vindt aan de andere kant wel een goede zaak dat de proef niet is opgeschort, zoals de PVV had voorgesteld. Volgens de burgemeester gaat het namelijk niet over de keuze; ben je voor of tegen wiet, maar over of je voor of tegen criminaliteit bent.
Voor de coffeeshops in Breda en Tilburg is er een aangename ontwikkeling te melden. Die grens van maximaal 500 gram gereguleerde wiet tijdens de opstartfase van het experiment? Die hebben ze in de as gelegd vanwege praktische problemen. Na ruim twee maanden ervaring hebben de ministers van Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten dat de burgemeesters van Breda en Tilburg de maximale handelsvoorraad voor gereguleerde producten mogen verhogen.
Depla laat middels een persbericht weten blij te zijn met de toezegging: “Met deze aanpassing in de voorwaarden wordt gehoor gegeven aan de signalen die we terugkrijgen van de coffeeshophouders. De insteek voor de aanloopfase was ook om samen met hen en andere partners inzichten op te doen voor het grootschalige experiment, kinderziektes te detecteren en het proces te perfectioneren.”
Zeg ja tegen supervers, overheerlijk en betaalbaar eten met de Allround Box van EerlijkEten! In samenwerking met DDS en toegewijde Nederlandse boeren brengen Thierry Baudet en Gideon van Meijeren jou het beste van de natuur direct aan je deur. Van knapperige groenten tot sappig vlees, verse vis en perfecte aardappelen - proef de puurheid in elke hap. Kies vandaag nog voor de EerlijkEten Allround Box en ervaar de ongeëvenaarde smaak van versheid. Bestel via onze link en steun DDS met je aankoop. Ga voor eerlijk, kies voor EerlijkEten!
vlees slogan simpel t bone 1 1
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten