Paul Cliteur door Niels Wenstedt ANP

Cliteurs oproep aan de Tweede Kamer: Weg met bewindspersonen die de democratie schofferen!

Politiekmrt 06, 20:00
Emeritus hoogleraar en onze eigen DDS strijder voor het vrije woord, Paul Cliteur, heeft met zijn kenmerkende scherpte de vinger op de zere plek gelegd in Ongehoord Nieuws. De Tweede Kamer, het bastion van onze democratie, wordt door de premier gewoonweg genegeerd als het gaat om de wensen van het Nederlandse volk. Wanneer de SGP, in een poging tot enige vorm van financiële verantwoordelijkheid, voorstelt om die 17 miljard euro uit het bestaande budget te halen, wordt dit door Rutte niet alleen afgeraden, maar zelfs botweg geweigerd.
"Als-ie wordt aangenomen, ga ik 'm ook niet uitvoeren," aldus Rutte. Een uitspraak die de fundamentele principes van onze democratie bespot. Het is een regelrechte aankondiging dat, ongeacht de wens van onze volksvertegenwoordiging, hij zal doen wat hem en zijn EU-bazen goeddunkt.
screenshot 2024 03 05 at 192810
Paul Cliteurs oproep gisteren in Ongehoord Nieuws aan de Tweede Kamer om bewindslieden die de democratische wil naast zich neerleggen weg te sturen, is niet alleen terecht, maar ook noodzakelijk. Het is hoog tijd dat er gevolgen worden verbonden aan dit autoritaire gedrag. Ministers en premiers zijn geen heersers, maar dienaren van het volk. De Tweede Kamer moet haar tanden laten zien en de Europese instellingen terug in hun hok duwen.
Verrijk uw culinaire ervaring met EerlijkEten, een initiatief van Thierry Baudet en Gideon van Meijeren, in samenwerking met Nederlandse boeren. Kies uit onze zorgvuldig samengestelde Allround Box vol verse groenten, vlees, vis, en aardappelen, of laat u verleiden door onze exclusieve Vleesbox, rechtstreeks afkomstig van de boerderij. Bij EerlijkEten draait alles om het aanbieden van authentieke smaken en topkwaliteit ingrediënten, direct aan uw deur. Bestel nu via onze link en ondersteun DDS, terwijl u geniet van de puurheid en uitmuntendheid van onze producten. Kies voor een ongeëvenaarde smaakbeleving; kies voor EerlijkEten.
We moeten ons realiseren dat de democratie meer is dan een stemhokje; het is een constante strijd voor zelfbeschikking en soevereiniteit. Cliteur wijst ons de weg: minder macht naar de ongekozen bureaucraten in Brussel, en meer zeggenschap waar het hoort – bij de nationale parlementen en het volk. Het is tijd dat we ons land terugclaimen van de klauwen van de EU en haar handlangers zoals Rutte. Laat dit een wake-up call zijn voor de Kamer en voor ons allen.
vleessss
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten