shutterstock 2135856177

Woede en frustratie in Groningen na uitstel definitieve sluiting gaskraan: "Onacceptabel!"

Binnenlandapr 03 , 12:00
In Groningen zijn mensen pislink vanwege het slappe besluit van de Eerste Kamer om het voorstel om de gaskraan definitief dicht te draaien voorlopig te laten liggen. Een meerderheid wil eerst duidelijkheid over of de leveringszekerheid adequaat is gewaarborgd. De provinciale staten eisen terecht een grondig gesprek en laten duidelijk weten dat dit niet te tolereren valt, zoals blijkt uit een verklaring die door negen fracties is ondertekend.
In de Eerste Kamer willen partijen als BBB, VVD, PVV, JA21 en 50Plus eerst meer duidelijkheid over de gaslevering voordat ze instemmen met het definitief sluiten van de gaskraan. De behandeling van het wetsvoorstel die volgende week gepland stond, wordt nu uitgesteld. In maart stemden bijna alle leden van de Tweede Kamer vóór het plan om het Groningenveld voorgoed te sluiten.
Commissaris van de Koning René Paas maakt zich zorgen over het "plotselinge uitstel" van de Eerste Kamer. Hij benadrukt dat het argument van gaslevering in het verleden vaak is gebruikt om de belangen van Groningers te negeren, en dat mag nu niet opnieuw gebeuren. Het definitief sluiten van de gasputten in Groningen is belangrijk, en er is beloofd dat dit zou gebeuren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen. 
Het is opvallend dat onder andere de BBB in de Senaat heeft gevraagd om uitstel van de behandeling van de wet die de sluiting van de gasputten regelt. Hierover is veel kritiek. Hendri Meendering van GroenLinks noemt de BBB onbetrouwbaar als het gaat om de veiligheid van Groningers. Zijn SP-collega Agnes Bakker zegt dat dit "een schending is van de belofte aan Groningen" en merkt op dat het vertrouwen toch al minimaal was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten