shutterstock 177415922

Woede om toevallig gefotografeerde 'nazivlag' bij 'boerenactie': 'Wij, boeren, hebben hier niets mee te maken'

Binnenlandaug 07 2022, 11:21
De media berichten vandaag buitenadem dat er een nazivlag is opgehangen bij een boerenactie op de A1. Ja, alle media rennen weg met het nieuws, want het is natuurlijk zogenaamd het bewijs dat de boeren geradicaliseerd zijn. Jammer genoeg voor de media zijn er alleen nogal wat oplettende criticasters die het allemaal wat te toevallig vinden. En gelijk hebben ze.
Ton F. van Dijk - die voor HP de Tijd schrijft - reageert woedend op de nazivlag. Volgens hem komen dit soort acties doordat er in het begin niet hard genoeg is opgetreden tegen de boeren. Blijkbaar had de illegaal opererende overheid de arme boeren, die voor hun levenszekerheid vrezen, gewoon in elkaar moeten laten slaan door de ME.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Alleen zijn er nogal wat mensen die de timing van de gemaakte foto wel héél toevallig vinden. Want, zoals één commentator opmerkt, "welke mongool denkt nou echt dat de boeren die vlag hebben opgehangen?"
Zoals Annelies opmerkt is dat inderdaad overduidelijk én nogal frappant:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Burgercomité EU zegt zelfs hardop zeker te weten dat het een actie is, bedoeld om de boeren in een kwaad licht te stellen.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Jan Bennink denkt daar net zo over, maar impliceert het vooral:
Wat volgens sommige Twitteraars daarnaast ook nog opvalt is dat het "brandje" net lijkt te zijn begonnen. Dit is geen foto van een brand die flink gewoed heeft en de boel vernietigd heeft, maar van een brandje dat net is aangestoken, denken deze critici.
De boeren zelf zijn terecht woedend en ontkennen dat zij dit gedaan hebben:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Even voor de duidelijkheid, je moet totaal geschift zijn om te denken dat de boeren dit gedaan hebben. Degene die dit doet wil de boeren juist beschadigen. Geen haar op mijn hoofd die daar aan twijfelt. Ik heb geen idee wie het dan wél heeft gedaan. De enige beschrijving of karakteristiek van die persoon is: hij of zij haat de boeren en wil hen kapotmaken.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Overigens zegt het natuurlijk alles over de zwartmakers én de media dat ze denken dat mensen die nu kritisch zijn op de overheid gewoon even een nazivlag ergens hebben liggen. Geen enkele anti-overheidsdemonstrant van nu heeft zo'n vlag, en hangt zo'n ding al helemaal niet op bij een actie die hij zelf op heeft gezet. Dat maakt het nog wanstaltiger dat de media denken dat wij hier in trappen.
Mafkezen.
Overigens heeft de eigenaar van het fotobedrijf gereageerd op de ophef. Blijkbaar zijn er bedreigingen geuit aan zijn adres wat volstrekt onacceptabel is. Een ieder die dat doet is walgelijk bezig. En hij ontkent dat het in scene is gezet door de fotograaf. Op Twitter zijn er mensen die dat ook best geloven, maar die denken dat een linkse activist de gelegenheid van een actie aangreep om de vlag op te hangen: de fotograaf zelf hoeft daar natuurlijk geen schuld aan te hebben. Wel is de overduidelijke volksmening dat die vlag nooit van een boer kan komen.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten