shutterstock 1467439742

Knettergekke Oekraïne-propagandisten willen Turkije straffen: 'Erdogan wil zaken doen met Poetin!'

Buitenlandaug 07 2022, 15:18
Totaal geflipte Oekraïne-propagandisten willen Turkije aanpakken. Erdogan heeft namelijk een akkoord gesloten met Vladimir Poetin: Turkije gaat het Russische betalingssysteem gebruiken én Rusland in roebels betalen in plaats van dollars of euro's.
Erdogan heeft dit weekeinde bekendgemaakt dat Turkije het prima vindt om Rusland in roebels te betalen voor Russisch gas. Vijf Turkse banken willen het Russische betalingssyteem MIR gebruiken om de betalingen tussen beide landen vlekkeloos te laten verlopen. Dit in verband met gas, natuurlijk, maar het is ook handig omdat er elk jaar horden Russische toeristen naar Turkije komen.

Erdogan confirms that Turkey would make gas payments to Russia in Rubles. • He adds that five Turkish banks will use Russian Mir system for payments • Turkish and Russian central bank governors also met in Sochi

627
Reply
Met deze stap bewijst Erdogan voor de zoveelste keer dat hij naast Orban in Hongarije de enige 'Europese' leider is die de belangen van zijn land vooropstelt en zich niet laat leiden door achterlijke propaganda van Oekraïne-extremisten. De Azov-sympathisanten vinden dit natuurlijk heel erg, maar vanuit Turkijes perspectief is het niet alleen logisch, maar zelfs goed. Turkije is afhankelijk van Russisch gas, er komen elk jaar heel veel Russische toeristen naar Turkije waar Turkije goed aan verdient... en er zijn flink wat Turkse werknemers die elk jaar afreizen naar Rusland om daar te verdienen (met name in de bouwsector), om nog maar te zwijgen over de export van Turkije naar Rusland. Rusland en Turkije hebben belangrijke economische banden met elkaar. Daar tegen in gaan is volstrekt achterlijk vanuit Turks perspectief.

Woede

Natuurlijk zijn er allemaal gekkies en 'leiders' in West-Europa en Amerika die daar heel boos van worden. Een Turkse leider die het belang van zijn land en volk vooropstelt? Hoe dúrft hij! En dus dreigen deze belachelijke schaapjes dat ze maatregelen willen nemen tegen Turkije. Want Turkije moet haar economie en volk maar opofferen voor de belangen van de EU en Amerika. Dat dit betekent dat Turken geen verwarming meer kunnen betalen, om maar te zwijgen over voedsel omdat de economie van Turkije dan naar de hel gaat, zal ze aan hun reet roesten.

Turkije kan NAVO kapotmaken

Even voor de duidelijkheid: Turkije is veruit het tweede leger van de NAVO. Als de NAVO-landen Turkije bestraffen kan Turkije gewoon uit de NAVO stappen. Dat is niet eens zo gek, want veel Turken zeggen terecht dat de NAVO al jaren niets voor ze gedaan heeft. Turkije spendeert steeds aan de NAVO, maar krijgt daar niets voor terug. Eruit stappen zou voor Turkije eigenlijk gewoon prima zijn, zeker als ze dan gaat samenwerken met landen als, jawel, Rusland.
Als dat gebeurt is dat niet een probleem voor Turkije - Turkije heeft haar eigen ontwikkelde wapenindustrie. Maar wel voor de rest van de NAVO. Het betekent namelijk dat de NAVO haar macht in het Midden-Oosten totaal verliest. Ik zou bijna zeggen: een betere manier om de unipolaire wereld te doorbreken is er niet. Yeah, baby, yeah. 
Daarnaast kan Turkije, als de EU en Amerika haar willen 'straffen,' ook nog eens de gaskraan helemaal dichtdraaien naar Europa. De energieprijzen in Europa zijn nu al onbetaalbaar. Als Turkije ook op de rem gaat staan is het klaar met die ongein. Hele horden Europeanen kunnen dan niets meer betalen in de winter, geen enkele verwarming. Succes ermee, zou ik zeggen.
Tenslotte kan Turkije dan ook de grenzen wagenwijd openzetten voor 'vluchtelingen uit het Midden-Oosten.' Als Erdogan dat doet gaat Europa van de ene op de andere dag miljoenen en mogelijk zelfs tientallen miljoenen, 'asielzoekers' erbij krijgen. Dat zijn aantallen die Europa helemaal niet aankan. De grenzen worden dan overlopen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dus. Als de Europese landen en Amerika verstandig zijn laten ze Turkije lekker met rust. Het is Erdogans taak om de belangen van zijn volk en land te beschermen, niet om de hobby's van het gestoorde Woke-Amerika en LHBTI-Europa te dienen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten