De Telegraaf gaat vol anti-Baudet: 'FVD'ers zijn Poetinfans, vreselijk!'

De Telegraaf gaat vol anti-Baudet: 'FVD'ers zijn Poetinfans, vreselijk!'

Bij De Telegraaf zijn ze vandaag weer eens heerlijk bezig om Thierry Baudet en FVD'ers in het algemeen in 'het foute kamp' te stoppen. Want de krant beweert dat Baudet een echte "Poetinfan" is, dat dit ook geldt voor FVD'ers in het algemeen. Oh ja, het zijn echt heel foute mensen hoor!

Joost Niemoller reageert geprikkeld op een lang artikel in De Telegraaf waarin mensen die niet meegaan in de Oekraïnepropaganda van het establishment weg worden gezet als "Poetinfans."

"Wie het Oekraïne conflict geopolitiek probeert te duiden en zich verdiept in de motieven van Rusland, is een 'Poetin-fan'," schrijft Niemoller. "Het domme wereldbeeld van De Telegraaf.

Het artikel staat boordevol allerlei theorieën over het hoe en waarom van waarom sommige mensen niet anti-Poetin en anti-Rusland zijn. Iets met "tradities" en anti-Amerikaans imperialisme zijn. Niet alleen Baudet wordt genoemd, maar ook Emile Ratelband (lol), "bij coronawappies,' anti-overheidsactivisten" en, jawel De Telegraaf noemt ze echt, "coronawappies." Andere "fans" zijn Blckbox, Café Weltschmerz en De Blauwe Tijger. Stuk voor stuk zijn het "Poetinfans" volgens De Telegraaf.

Thierry Baudet: "Superdom"

Baudet reageert op het artikel en stelt dat het meest interessante van al die theorieën is dat De Telegraaf hem geen enkele vraag heeft gesteld over deze materie.

"Superdom stuk inderdaad," schrijft Baudet. "Ze bellen ook niet even, he? Om aan mij te vrágen wat ik denk. Ze wéten het al."

En ja, eigenlijk is dat gewoon pure onnozelheid, vindt Baudet. "Domheid is het idee dat je het al weet. Domheid is gebrek aan nieuwsgierigheid. Eigenschappen die echt endemisch zijn onder journalisten."

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Triester dan dit wordt het niet, maar het is het spel dat De Telegraaf natuurlijk al maanden speelt. Ongelooflijk, maar zo diep is die krant gezonken.

Nou ja, misschien dat er iets te zeggen valt voor de stelling dat De Telegraaf gewoon terug is op het punt waar het ooit ook al was. Lees de geschiedenis van die krant maar even wat betreft een bepaalde periode van vijf jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties