shutterstock 2081553577

Ze geven het eindelijk toe! Baas Europese tak WHO: 'Omicronschade is niet groter dan bij stevige griepgolf'

Binnenlandjan 24 2022, 10:00
De directeur van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft voor het kabinet schokkend nieuws. Want, zegt hij, door omicron zijn we in een heel andere fase beland. Eentje waardoor de pandemie eigenlijk beëindigd kan worden. Waarom? Nou, omdat omicron eigenlijk hetzelfde effect heeft als de griep.
"Het is aannemelijk dat de regio [Europa] op weg is naar een soort pandemisch eindspel," zegt Hans Kluge. "De gezondheidsschade is door vaccinatie, boosteren en doorgemaakt infecties [sure] bij de huidige omicronvariant nu niet meer dan bij een stevige griepgolf. We zouden daarom de maatregelen los kunnen laten."
Die redenen laten we maar even buiten beschouwing, want er waren natuurlijk al virologen die vanaf dag één zeiden dat toekomstige varianten naar alle waarschijnlijkheid milder zouden worden. De idee is: een virus wil meer mensen besmetten, maar minder dodelijk worden. Want zo kan het 'succesvoller' zijn.
Afijn. Nu is de vraag natuurlijk: gaat Big Tech deze informatie ook censureren, of mogen we omicron en de griep nu wél met elkaar vergelijken?
Hoe dan ook, de vraag is natuurlijk wat het kabinet met deze informatie gaat doen? Want dat blijft vasthouden aan "maatregelen" - maatregelen die natuurlijk totaal gestoord zouden zijn in een "zware griepgolf."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dus Mark en Ernst, wat nu?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten