6538960047 be64020844 c

Zonnepanelenrel in Zutphen: Bewoners Rietbergstraat vechten tegen de aanleg van zonnepanelen op omliggende flats

Binnenlandjun 22 2023, 12:00
In de Rietbergstraat in Zutphen heerst onrust vanwege de geplande verduurzamingsmaatregelen voor twee flats in de buurt bericht het AD. Bewoners zijn boos en dreigen zelfs juridische stappen te ondernemen. De voorgenomen installatie van zonnepanelen op de flats Hackfort en Heeckeren baart hen zorgen vanwege mogelijke gevaar en overlast. Het conflict werpt opnieuw de discussie op rondom de verplichte verduurzamingsmaatregelen en de vraag hoe deze inwoners betrokken kunnen worden bij de besluitvorming.
De Rietbergstraat in Zutphen staat op zijn kop vanwege een oplopend conflict over de verduurzamingsplannen voor twee flats in de buurt. Bewoners van omliggende woningen maken zich zorgen over de geplande installatie van zonnepanelen op de flats Hackfort en Heeckeren. Ze vrezen mogelijke gevaarlijke situaties en overlast als gevolg van deze maatregelen. Bovendien voelen ze zich gepasseerd in het besluitvormingsproces, terwijl de flatbewoners beweren te handelen naar eer en geweten.
Een van de belangrijkste zorgen van de bewoners is het risico dat zonnepanelen tijdens een storm van het dak kunnen waaien en schade kunnen veroorzaken aan nabijgelegen woningen. Ze maken zich tevens zorgen over mogelijke overlast, zoals slagschaduw of verstoring van het uitzicht. De bewoners voelen zich niet voldoende betrokken bij de plannen en zijn van mening dat hun belangen niet serieus worden genomen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Deze situatie weerspiegelt een grotere trend in Nederland, waar steeds meer mensen in verzet komen tegen de verplichte verduurzamingsmaatregelen die voortvloeien uit de Klimaatwet van Rob Jetten. Windmolenparken, zonnepanelen en zonneparken worden steeds vaker in de directe leefomgeving van mensen geplaatst. Net als bij de asiel dwangwet, voelen veel Nederlanders zich gedwongen om de klimaatmaatregelen te accepteren zonder dat zij hier voldoende inspraak in hebben. Nederland pikt niet langer de opgelegde dictaten vanuit Den Haag én Brussel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten