shutterstock 1875175474

FVD dwingt kabinet tot uitstel WHO-verdrag: Overwinning voor de vrijheidsstrijd

Politiekjun 22 2023, 11:00
FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft succes geboekt in de strijd tegen het omstreden WHO-verdrag, dat bekend staat om zijn inbreuk op de nationale soevereiniteit. Van Houwelingen heeft afgedwongen dat het verdrag eerst ter goedkeuring aan de Tweede Kamer moet worden voorgelegd. Met de steun van onder andere PVV, SGP, BVNL, BBB en JA21'er Nicki Pouw-Verweij heeft FVD de vereiste steun van 30 Kamerleden verzameld. Het kabinet zal nu met een wetsvoorstel moeten komen voordat de voorgenomen wijziging van het WHO-verdrag in werking kan treden.
FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft een belangrijke overwinning behaald in de strijd tegen het omstreden WHO-verdrag. Het verdrag, dat bekritiseerd wordt vanwege de inbreuk op de nationale soevereiniteit, zal nu eerst ter goedkeuring aan de Tweede Kamer worden voorgelegd. Van Houwelingen heeft hiervoor de steun verzameld van ten minste 30 Kamerleden, waaronder PVV, SGP, BVNL, BBB en JA21'er Nicki Pouw-Verweij. Naast deze overwinning van Van Houwelingen is het ook goed om te zien dat de rechtse oppositie goed samenwerkt.
Het WHO-verdrag, dat tot doel heeft om internationale gezondheidsmaatregelen te coördineren, heeft voor ophef gezorgd vanwege de vermeende inbreuk op de autonomie van individuele landen. FVD heeft zich altijd sterk gemaakt voor het behoud van de nationale soevereiniteit en is van mening dat het WHO-verdrag deze principes bedreigt.
Met het verzamelen van de vereiste steun in de Tweede Kamer heeft FVD het kabinet gedwongen om het verdrag eerst ter goedkeuring aan het parlement voor te leggen. Dit betekent dat het kabinet met een wetsvoorstel zal moeten komen voordat de voorgenomen wijziging van het WHO-verdrag in werking kan treden.
Op Twitter heeft Van Houwelingen zijn dank uitgesproken aan de andere partijen die zijn verzoek hebben gesteund. Hij benadrukt dat FVD er alles aan zal doen om het WHO-verdrag definitief van tafel te vegen en de nationale soevereiniteit te beschermen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
De steun van verschillende partijen, waaronder PVV, SGP, BVNL, BBB en JA21, onderstreept de bezorgdheid over de gevolgen van het WHO-verdrag. Deze partijen eisen nu een debat over de kwestie, waarin de mogelijke inbreuk op de nationale autonomie en de gevolgen voor Nederland uitvoerig besproken kunnen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten