shutterstock 1629294280

Bizar! Lesprogramma slavernij praat blanke kinderen schuldcomplex aan

Binnenlandjun 22 2023, 10:00
Een lesprogramma over het slavernijverleden voor kinderen uit groep 6 heeft voor verontwaardiging gezorgd. Het programma, genaamd 'Keti Koti Junior', is ontwikkeld door het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee). Het behandelt pijnlijke onderwerpen zoals brandmerken, de slavenhandel en het verzet. Sommige critici vinden het ongepast dat blanke kinderen een schuldcomplex wordt aangepraat door een Ghanees van de Ashanti-stam, die betrokken was bij de slavenhandel.
Een lesprogramma over het slavernijverleden voor kinderen uit groep 6 heeft een golf van verontwaardiging veroorzaakt. Het programma, genaamd 'Keti Koti Junior', is ontwikkeld door het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) en heeft tot doel om jonge kinderen bewust te maken van de pijnlijke geschiedenis van slavernij schrijft AT5. Echter, er zijn stemmen opgekomen die de aanpak van het programma bekritiseren en het beschouwen als een ongepaste schuldinductie.
In de lessen van 'Keti Koti Junior' worden onderwerpen besproken die verband houden met het slavernijverleden, zoals brandmerken, de gruwelijke reis over zee en het verzet tegen slavernij. Hoewel sommige kinderen het als heftig maar belangrijk beschouwen om hierover te leren, zijn er ook ouders en critici die bezorgd zijn over de manier waarop het programma wordt gepresenteerd.
Een van de bronnen van kritiek is gericht op Ghanezen van de Ashanti-stam, die betrokken zijn bij het lesprogramma. Sommige critici vinden het hypocriet en bizar dat blanke kinderen een schuldcomplex wordt aangepraat door iemand van een stam die zelf betrokken was bij de slavenhandel. De Ashanti-stam verhandelden zelf namelijk slaven. Zij betogen dat dit een vorm van generalisatie en vereenvoudiging is die afbreuk doet aan een genuanceerd begrip van de geschiedenis.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Daarnaast wordt er bezorgdheid geuit over de impact van het lesprogramma op jonge kinderen. Het aanspreken van kinderen op zo'n jonge leeftijd over beladen onderwerpen als slavernij kan leiden tot verwarring, schuldgevoelens en een ongezonde vorm van collectieve verantwoordelijkheid. Sommige critici pleiten ervoor om de lessen over slavernij op een meer evenwichtige en leeftijdsgepaste manier te presenteren, waarbij ook de veerkracht en weerstand van de slachtoffers van slavernij worden belicht. Val kinderen niet lastig met the white mans burden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten