Zwarte Piet steeds vaker weggepest, een derde van Nederland is nog voorstander van Zwarte Piet

Zwarte Piet steeds vaker weggepest, een derde van Nederland is nog voorstander van Zwarte Piet

Binnenlanddec 02, 18:00
Het drammen en deugen van links activistisch Nederland begint dan eindelijk zijn vruchten af te werpen. Althans, als we de cijfers van I&O research moeten geloven. Slechts een derde van Nederland is nog voorstander van Zwarte Piet.
Maar dat is dan ook niet zo gek, wetende dat overal in de grote steden en de gemeenten waar Groen Links in de colleges zit al jaren wordt getrokken aan onze donkere kindervriend. Veel Nederlanders zijn ook vooral het gezeik beu en links Nederland grijpt die kans dan maar al te graag aan om de afbreuk van deze mooie oud Hollandse traditie verder door te zetten. Zelfs wanneer organisatoren er voor kiezen om over te gaan op grijs. Nee ook dát is niet voldoende.
De landelijke lijn die is ingezet bij de NPO wordt dan ook bijna overal gevolgd. Bijna alle basisscholen volgen de lijn van de NPO en dus worden hele generaties kinderen opgevoed met de roetveeg variant. Voor de mensen die hun kinderen opvoeden met de echte Zwarte Piet wordt het ook steeds lastiger. Je hebt natuurlijk altijd nog de mooie lokale initiatieven zoals in de Bredase wijk Tuinzigt of Staphorst. Het probleem is namelijk dat deze mooie initiatieven vervolgens weer worden geterroriseerd door de activisten van KOZP, die vooralsnog vaak vrij hun gang mogen gaan.
Dat uit onderzoek nu blijkt dat het draagvlak verder afneemt neemt nog niet weg dat Zwarte Piet nog jaren onderwerp van discussie zal zijn. Er zijn nog steeds gezinnen met jonge kinderen die met liefde en veel plezier vasthouden aan deze traditie. Dit zijn dan ook vaak de mensen die volgens het onderzoek stemmen op een rechtse partij en met de huidige peilingen geeft het mogelijk toch weer een beetje hoop voor de liefhebbers van Zwarte Piet. Laten we in ieder geval hopen dat de initiatieven waar nu de traditionele piet te vinden is, vooral kan blijven bestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten