Flag of Ukrainesvg

Oekraïnse Ambassade in Den Haag ontvangt Luguber pakketje uit Moskou

Buitenlanddec 02 2022, 17:00
Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Kiev meldt dat verschillende ambassades en consulaten van Oekraïne een wel een heel luguber pakketje hebben ontvangen. Het zou gaan om een ‘bloederig pakket’ met onder andere dieren ogen. De Ambassade in Den Haag heeft volgens Kiev ook post mogen ontvangen, net als de ambassades en consulaten in onder andere Hongarije, Polen, Kroatië en Italië.
De Oekraïnse minister van Buitenlands zaken Dmitro Koeleba schrijft dat het zou gaan om een zinloze poging tot intimidatie ,,Omdat ze niet in staat zijn om Oekraïne te stoppen aan het front, proberen ze ons te intimideren. Ik kan echter meteen zeggen dat deze pogingen zinloos zijn. We zullen effectief blijven werken aan de overwinning van Oekraïne.” Oekraïne heeft aangegeven in contact te staan met de politie van de landen waar het om gaat en stellen een onderzoek in om de verdachten op te sporen. ,,We dringen er bij buitenlandse regeringen aan op maximale bescherming van Oekraïense diplomatieke instituties.” Aldus Koeleba.
Dit alles komt naar buiten net na wanneer Kiev eerder deze week ook al een waarschuwing gaf om extra veiligheidsmaatregelen te treffen vanwege de bombrieven die ambassades in Oekraïne, Spanje en de Verenigde Staten hadden ontvangen. De bombrieven zouden volgens Spaanse media zelfgemaakte explosieven zijn die na opening flink vlam zouden vatten. Een medewerker van de ambassade raakte daarbij lichtgewond.
Met de steun van het westen aan Oekraïne en het nog altijd voortduren van de oorlog is het dan ook niet ondenkbaar dat er een nieuwe terreurdreiging ontstaat vanuit Rusland. Gericht aan de landen die de Oekraïense regering (financieel) steunen. Laten we hopen dat het bij de bombrieven en “pretpakketten” uit Moskou blijft. Wellicht dat een stevige winter ook de hele situatie wat zal verkoelen en dat het moraal van de Russische troepen daarmee nog verder zal zakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten