screen shot 2023 01 21 at 114259

Aanval op persvrijheid: journaliste gedwongen tot onmenselijke controles na kritiek op WEF

Buitenlandjan 21 2023, 12:00
Een jonge Amerikaanse journaliste, Morgan, bezocht de WEF-conferentie 2023 in Davos als correspondent voor het conservatieve TPUSA. Ze was bijzonder kritisch op het WEF en was daar om zo veel mogelijk invloedrijke, rijke en machtige mensen kritische vragen te stellen.
Maar na afloop van haar werk in Davos werd Morgan op een wrede manier behandeld toen ze probeerde terug te keren naar Amerika. Ze werd lastiggevallen op twee vliegvelden en kwam erachter dat ze op een "lijst was gezet" met mensen die keihard gecontroleerd moeten worden.
"Na vijftien uren vliegen heb ik mijn paspoort nog niet. Ik ben door 5 checkpunten gegaan waar ik steeds weer gecontroleerd werd," aldus Morgan. "Ik ben lichamelijk onderzocht. Mijn baggage is steeds weer 'onderzocht.' En ik krijg mijn paspoort pas terug na wéér een nieuwe check," zei Morgan in een video die ze op Twitter zette nadat ze he-le-maal gek werd van al dit gerotzooi.
Bij twee checkpunten werd ze eruit gehaald voor een persoonlijke controle op haar lichaam en bij álle checkpunten werd haar baggage onder de loep genomen. Vervolgens werd ze bij de gate opnieuw lastiggevallen. Toen ze aankwam in Amerika werd ze opnieuw gecontroleerd en haar paspoort werd zelfs tijdelijk ingenomen. Bij een vijfde checkpoint was ze weer het doelwit van een grote zoektocht. Pas na die vijfde en laatste keer dat ze het moest ontgelden kreeg ze haar paspoort terug.
Toen ze haar buik helemaal vol had van deze gekkigheden, kreeg ze te horen dat de Department of Homeland Security haar "geflagt" had. Met andere woorden, ze hadden haar op een lijst gezet met mogelijk problematische passagiers. Gevaarlijke passagiers zelfs. Haar enige "zonde"? Ze was kritisch geweest over het WEF in Davos.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het feit dat Morgan dit heeft moeten meemaken omdat ze kritisch was over het WEF is ronduit schokkend. Het is onaanvaardbaar dat journalisten zo worden behandeld enkel en alleen vanwege hun werk. Dit is een aanval op de vrijheid van pers en een schandelijke schending van de grondrechten van journalisten. De autoriteiten moeten verantwoording afleggen.
Overigens werd ze aangepakt vanwege dit soort items waarin ze de agenda van de Davos-gekken accuraat samenvatte op een manier die de autoriteiten blijkbaar niet beviel:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten