Bam! Elon Musk wil Twitter tóch kopen voor $54,20 per aandeel

Bam! Elon Musk wil Twitter tóch kopen voor $54,20 per aandeel

Goed nieuws voor iedereen die hoopt dat Twitter toch weer een plek kan worden waar de meningsvrijheid verdedigd wordt. Elon Musk heeft het bedrijf namelijk laten weten dat hij Twitter tóch wil overnemen voor $44 miljard - of $54,20 per aandeel. Twitter laat weten dat het deze deal nog altijd ziet zitten en er graag op in wil gaan.

Elon Musk wil Twitter tóch kopen. In een brief aan het bestuur van het bedrijf, dat hij ook ingediend heeft bij de SEC (de overheidsinstantie die over beleggingen en overnames gaat, en het controleren daarvan), zegt hij dat. Hij wil daarvoor 44 miljard dollar neerleggen, wat het bedrag is dat hij eerder al bood.

Interessant genoeg laat Musk weten dat "Twitter open een accelerant is in de creatie van X, de alles app." Daarmee zinspeelt hij op een app waar mensen als hij al jaren over aan het denken zijn: een app waarmee je letterlijk alles kunt doen. Dus geen app meer voor allemaal kleine handelingen. Nee, alles in één. Hop. (En dan het liefst te 'bedienen' straks via een microchip in je brein, maar dat geheel terzijde) Het doel is dus een soort van Westerse versie van WeChat, wat een Chinese app is waarmee je kunt chatten, taxi's bestellen, maaltijden kopen, bankzaken regelen, winkelen en gamen.

Bam! Elon Musk wil Twitter tóch kopen voor $54,20 per aandeel

Twitter Investor Relations - de Twitter-account die zich bezighoudt met de relaties met aandeelhouders - heeft direct gereageerd op Musks brief. "We hebben de brief van de Musk-partijen ontvangen die ze ingediend hebben bij de SEC. Het is de intentie van het Bedrijf om de transactie te sluiten op $54,20 per aandeel."

Bam! Elon Musk wil Twitter tóch kopen voor $54,20 per aandeel

Hilarisch genoeg zijn er heel veel Musk-haters die boos zijn dat hij Twitter tóch gaat aanschaffen. De conservatieve presentator en columnist Steve Deace heeft daar dé perfecte reactie op. Want, zegt hij, elke keer dat conservatieven Twitter bekritiseerden kregen we te horen dat we "dan maar je eigen Twitter moet beginnen." Want zo gemakkelijk is dat, blijkbaar. Nou, nu geldt dus voor alle linkse sneeuwvlokjes dat zij dat ó´ók kunnen doen. Zet je eigen Twitter maar op. Veel plezier!

Bam! Elon Musk wil Twitter tóch kopen voor $54,20 per aandeel

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo gaat het eindelijk de goede kant op voor Twitter. Want in privéberichten die de laatste weken geopenbaard zijn vanwege de rechtszaak tussen Musk en Twitter bleek al dat de man van plan is om veel gebande rechtse mensen terug te brengen op het platform. In één bericht spreekt hij zelfs over het terugbrengen van "the boss," wat vrijwel zeker betekent: Donald Trump.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties