Stalinistische nepchristenen ChristenUnie willen nieuwe belasting: 'Belasting thuisbezorgde pakketjes!'

Stalinistische nepchristenen ChristenUnie willen nieuwe belasting: 'Belasting thuisbezorgde pakketjes!'

Politiekokt 05, 10:10
Bij de ChristenUnie hebben ze een nieuwe manier gevonden om wat extra geld te verdienen voor de overheid: een nieuwe belasting. Wat? Ja. CU-Kamerlid Pieter Grinwis gaat vandaag bij de Algemene Financiële Beschouwingen voorstellen dat er een speciale taks komt op thuisbezorgde pakketjes. Want zo kun je het klein- en middenbedrijf helpen. Wat?
Het gaat economisch natuurlijk hartstikke ruk in Nederland. Het MKB staat op omvallen en de gewone burger verliest dagelijks geld door de torenhoge inflatie. In zo'n situatie is er één heel goede manier voor de overheid om mensen te 'helpen': de belastingen verlagen en bepaalde belastingen zelfs helemaal afschaffen.
Maar de ChristenUnie hebben ze heel ander ideeën. Sterker nog, de Farizeeërs van die partij willen precies het tegengestelde doen. Vandaag komt Pieter Grinwis met het idee om een speciale taks in te voeren voor thuisbezorgde pakketjes. Want, zegt hij, het MKB moet tegenwoordig concurreren met 'internationaal opererende webshops.' En als je de pakketjes van die internationale webshops gewoon kunstmatig duurder maakt, nou, dan is dat leuk voor de lokale winkels.
"Het gevolg is dat het midden- en kleinbedrijf de strijd steeds vaker lijkt te verliezen. En dat onze winkelstraten leeg komen te staan en dat bezorgbusjes met pakketjes af en aan rijden. Deze bezorggekte kan en moet echt minder," zegt Grinwis.
Pardon? De reden dat mensen bij die webshops bestellen is dat het goedkoper is, wat logisch is omdat het a) op grote schaal wordt ingekocht daar en b) omdat ze geen kleine winkeltjes hebben overal, maar gewoon grote magazijnen en de rest doen via het internet. Dat noemen we 'kost-effectief-werken.' Het gevolg is dat gewone burgers dezelfde producten voor minder geld kunnen kopen. Yay! Meer geld overhouden voor andere zaken.
Als de overheid dan iets wil doen voor lokale winkels, dan moeten de belastingen voor die winkels lager (btw, bijvoorbeeld) zodat ze de prijzen omlaag kunnen doen.
Maar nee. Grinwis wil dat natuurlijk helemaal niet, want dat 'kost' de overheid geld. En dít plan - om belastingen op pakketjes in te voeren - levert de staat juist geld op. Woohoo!
Vergis je niet. Het partijkartel - met de ChristenUnie voorop - is erop uit om het leven onbetaalbaar te maken, en de gewone burger financieel dus nóg meer de vernieling in te helpen. Het leven is al duur, maar dat is de CU nog lang niet genoeg. Oh nee. De prijzen moeten hoger. Veel hoger.
Als je nu nog niet doorhebt dat de CU mensen willens en wetens aan de bedelstaf brengt weet ik het niet meer. Wat een Judassen. Wat een Farizeeërs. En wat een nepchristenen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En weet je wat het allerergste is? Dat figuur van een Grinwis gebruikt vervolgens ook nog eens "het klimaat!" om dit plan er doorheen te drukken. Want, zegt het misselijke mannetje, mensen moeten gewoon minder online bestellen, dan rijden er ook minder busjes rond, wat weer beter is voor het milieu. Sterker nog, vindt hij, eigenlijk moeten we pakketjes ophalen bij een distributiecentrum, in plaats van dat ze thuis bezorgd worden.
Wat een kwaadaardig mens. En wat een kwaadaardige partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten