[Video] Léon de Jong (PVV): 'Minister van Armoede en Pensioenen Carola Schouten blokkeert bewust cijfers over nieuw pensioenstelsel'

Politieksep 18 2022, 18:00
PVV-Tweede Kamerlid Léon de Jong is woedend. En terecht. De minister van Armoede - Carola Schouten van de ChristenUnie - drukt mensen met de nieuwe pensioenwet namelijk bewust extra in de armoede. Daarom ging hij op heerlijke wijze de confrontatie met haar aan tijdens een commissiedebat.
Als je Léon de Jong boos wil maken moet je mensen die al in de armoede zitten nog eens een schop nageven - zeker als die mensen het grootste deel van hun leven keihard gewerkt hebben en nu afhankelijk zijn van een pensioen. En laat dat nou precies zijn wat Carola Schouten van Armoede (ja, echt waar) doet. Zij neemt enorme risico's, en rekent ook nog eens met een belachelijk inflatiecijfer van 2%, terwijl de werkelijke inflatie minstens 12% is.

Het is zo frustrerend. Maandag blokkeerde de coalitie 12 uur lang noodzakelijke cijfers over nieuw pensioenstelsel. Donderdag blokkeerde de minister 7 uur lang de cijfers. Gokt bewust met 1500 miljard euro. Grote kans op enorme pensioenkortingen. Draadje van debat met minister:

1.2K
Reply
Dit is natuurlijk een grof schandaal. Tijdens een commissiedebat in de Tweede Kamer over het nieuwe pensioenstelsel werd De Jong dan ook even goed boos, zeker toen hij ontdekte dat ze bewust cijfers blokkeert - alles om het nieuwe systeem erdoorheen te krijgen, terwijl ze wéét dat mensen daardoor gaan lijden. Steeds weer bleef hij haar vragen hoe ze heeft gecontroleerd dat het nieuwe systeem mensen niet de armoede in gaat drukken; dat ze beschermd zijn tegen, met name, de torenhoge inflatie.
En elke keer als hij de vraag stelde bleef Schouten hem het antwoord schuldig. Ze praatte er omheen, zei dat ze allemaal "waarborgen" hebben... maar hoe en wat precies? Tja, dat kon ze niet vertellen.
De reden dat ze dat niet kon vertellen is, aldus De Jong, dat ze die waarborgen helemaal niet heeft omdat de basis van alle berekeningen en inzichten niet klopt. Er wordt uitgegaan van een inflatie van 2%. Maar dat is belachelijk. De inflatie bedraagt momenteel 12%, en zelfs energieminister Rob Jetten zegt dat 'hoge energieprijzen' vanaf nu bij onze werkelijkheid zullen horen. Dit houdt dus in dat de inflatie óók hoog blijft.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De Jong bleef erop doorgaan, en steeds weer bleef Schouten er heel leuk politiek in om lullen. Maar steeds weer werd ook duidelijk: er zijn geen garanties, er zijn geen échte waarborgen die rekening houden met de werkelijkheid.
Er wordt dus gegokt met de pensioenen van miljoenen Nederlanders - en daarmee met hun inkomen. Ze worden straks mogelijk de armoede ingedrukt... en het interesseert Schouten helemaal niets. Geen wonder dat De Jong op het laatst zijn stem enigszins verhief in woede.
Overigens is het nu natuurlijk wel duidelijk waarom het kabinet Armoede én de Pensioenen heeft ondergebracht in één portefeuille bij één minister.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten