shutterstock 1806792310

De Derde Wereldoorlog is begonnen

Buitenlandjan 26 2023, 9:30
Nu Duitsland én een aantal andere Europese landen plus Amerika bekend hebben gemaakt dat ze zwaar materieel als tanks aan Oekraïne gaan leveren kunnen we het hardop zeggen: de Derde Wereldoorlog is officieus begonnen. En dat is slecht nieuws. Mooier kunnen we het helaas niet maken.
Dat er tanks geleverd worden is ronduit bizar - als je een vreedzame oplossing wilt, tenminste. Op Twitter zie je wat tweets voorbij komen van leden van het kartel die beweren dat die tanks "levens zullen sparen," maar dat is natuurlijk flauwekul. Het is 1984-achtige dubbelspraak. De tanks zorgen ervoor dat de oorlog langer duurt en dat er meer mensen overlijden; zowel soldaten (aan beide kanten) als burgers (van Oekraïne).
Dat is niet best. Maar wat veel erger is, is dat iedereen weet dat dit feitelijk betekent dat het Westen nu officieel deel uitmaakt van de oorlog - aan de zijde van Oekraïne en dus tegen Rusland. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken heeft precies dat hardop gezegd. Lange tijd werd daar hypocriet over gedaan, maar nu zeggen ze het gewoon:
"Het belangrijkste en meest cruciale deel is dat we het samen doen en dat we elkaar niet de schuld geven in Europa, omdat we een oorlog vechten tegen Rusland en niet tegen elkaar." Dat is... duidelijker dan dat wordt het niet. De EU is in een oorlog verwikkeld tegen Rusland. Dat zeg ik niet, dat zegt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken.
Dat wordt bevestigd door ónze minister van Defensie Kajsa Ollongren. "Goed nieuws uit Duitsland over de tanks voor Oekraïne," tweet zij. "Ook [Nederland] overweegt een bijdrage. Het is belangrijk dat we gezamenlijk optrekken in de strijd tegen de Russische agressie. Rusland mag deze oorlog niet winnen."
Er zijn nu twee situaties mogelijk:
1. De bovenonsgestelden in Europa en Amerika zijn ervan overtuigd dat Rusland er geen grotere, bredere oorlog van wil maken en haar soldaten rustig laat afschieten door Westers materieel (en natuurlijk mankracht, want ja, er gaat dan ook personeel naar Oekraïne van Westerse legers). "Poetin bluft," denken ze zeker te weten, "en wij kunnen doen wat we willen. Inclusief oost-Europa helemaal uit de Russische invloedssfeer halen en Rusland zo zwaar beschadigen dat dit land voor decennia kapot is."
2. De bovenonsgestelden in Europa en Amerika denken dat Vladimir Poetin het wel degelijk meent dat hij bereid is een grootschalige oorlog uit te vechten... en ze nemen dat voor lief. Omdat ze die oorlog wíllen - omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze die oorlog kunnen winnen, hoewel het ongetwijfeld heel veel geld kost.
Hoe ik het zie? We maken nu het begin van de Derde Wereldoorlog mee. We zien het voor onze ogen gebeuren, inclusief extreme propaganda. Zoals ook gebeurde met de Eerste én Tweede Wereldoorlog begint het met wat schermutselingen in oost-Europa. Daarna wordt het daar serieus, en vervolgens loopt het helemaal uit de klauwen omdat het Westen zich gelieerd heeft aan deze of gene oost-Europese 'bondgenoot.'
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
En het zieke is dat wij, de gewone bevolking, dit allemaal laten gebeuren. Voor iemand roept: 'Dat ligt in de toekomst!' Nee, we zijn al op dit punt aanbeland. Ze zeggen het nu openlijk (waar ze een paar maanden geleden nog net deden alsof dit niet zo was).
Overigens hoop ik voor die Duitsers (en voor ons!) dat het dit keer anders afloopt dat de laatste keer dat ze dit probeerden.
Just sayin'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten