2023 01 26

Schande! Het Comité 4 & 5 mei Zaanstad sluit PVV raadslid uit: ''PVV'ers zijn nazi's!"

Binnenlandjan 26 2023, 10:00
Het is onacceptabel dat het Comité 4 & 5 mei mensen uitsluit vanwege hun politieke overtuiging. Dit gaat tegen de geest van wat de herdenking van de Tweede Wereldoorlog moet vertegenwoordigen: het eren van de slachtoffers en het voorkomen van toekomstige conflicten.
Het feit dat Natasja Cornelisse, een PVV-raadslid, als vrijwilliger is afgewezen omdat ze wordt beschuldigd van fascisme, is een schande. Dit laat zien dat de antifascisten van vandaag de fascisten van morgen zijn geworden, omdat ze groepen uitsluiten op basis van hun politieke overtuiging. Cornelisse is hier terecht verontwaardigd over en twittert: ''Om de herinneringen van mijn opa’s te kunnen en blijven vertellen had ik mij aangemeld als vrijwilliger bij het Comité 4 & 5 mei van Zaanstad. Als raadslid voor de PVV Zaanstad mag ik niet aanhaken omdat ik een nazi zou zijn.''
We moeten leren van de lessen van de Tweede Wereldoorlog en ervoor zorgen dat we nooit groepen uitsluiten op basis van hun politieke overtuiging. We moeten ons concentreren op het eren van de slachtoffers van de oorlog en het voorkomen van toekomstige conflicten, in plaats van elkaar te verdelen en uit te sluiten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk dat we de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog levend houden, zodat we nooit vergeten wat er gebeurd is en zorgen dat we niet in dezelfde fouten vervallen. Het Comité 4 & 5 mei moet ervoor zorgen dat iedereen welkom is, ongeacht hun politieke overtuiging, om de herinneringen levend te houden en ervoor te zorgen dat we nooit vergeten wat er gebeurd is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten