5223877946 6757b90ff2 c

Koudegolf in Oost-Azië: 'Het nieuwe normaal' volgens klimaatexperts

Buitenlandjan 26 2023, 11:00
In Oost-Aziatische landen zoals China, Japan en Zuid-Korea heeft recentelijk een dodelijke koudegolf plaatsgevonden, waarbij temperaturen tot wel -53 graden zijn gezakt. Dit heeft geleid tot zes doden in Japan en vele gewonden. Vele delen van deze landen hebben te maken met de laagste temperaturen in tien jaar tijd.
Meteorologen waarschuwen dat de koudegolf nog zeker tot en met donderdag aanhoudt, met hevige sneeuwstormen en wind. Hierdoor is het openbaar vervoer in delen van Japan gestaakt en zijn honderden binnenlandse vluchten geannuleerd.
Klimaatexperts zeggen dat dit soort extreme weersomstandigheden, zowel hittegolven als koude uitbarstingen, steeds vaker voorkomen en beschouwen dit als "het nieuwe normaal" in een veranderend klimaat meldt nu.nl. Deze experts zeggen ook dat er steeds meer wetenschappelijk bewijs is dat de opwarming van de aarde leidt tot deze extreme weersomstandigheden. Dus door opwarming wordt het kouder?? Deze argumentatie snijdt echt geen hout meer. Wat een idiotie. Recordkoude temperaturen tot vorige week zelfs -77. Komt door de opwarming wordt gesteld. Wie gelooft deze pertinente onzin nog?
Het is belangrijk om te realiseren dat de klimaatverandering een complex fenomeen is en het kan leiden tot verschillende gevolgen in verschillende delen van de wereld. Het is noodzakelijk om te blijven luisteren naar de wetenschappelijke feiten. Het is daarom belangrijk om ook open te staan voor de opvattingen van wetenschappers die juist beweren dat het kouder wordt door een kleine ijstijd.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Het is ook van groot belang om ons voor te bereiden op extreme weersomstandigheden en te zorgen voor de veiligheid van onze gemeenschappen. In deze tijden van extreme kou, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we beschermd zijn tegen de kou en dat we er alles aan doen om de gevolgen te beperken. Daarom moeten we nu niet abrupt van het gas af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten