shutterstock 2041615190

Duitse Europarlementariër ernstig gewond na aanval tijdens verkiezingsposters ophangen

Buitenlandmei 05, 19:30
Duitse Europarlementariër Matthias Ecke is aangevallen en ernstig gewond geraakt terwijl hij bezig was met het ophangen van verkiezingsposters in Dresden. Volgens de politie vond de aanval plaats op vrijdagavond en resulteerde in ernstige verwondingen voor de politicus van de linkse partij SPD, die nu in het ziekenhuis ligt en binnenkort geopereerd zal moeten worden.
Het incident vond plaats toen Ecke werd belaagd door een groep van vier personen. Opvallend genoeg was kort daarvoor ook een 28-jarige medewerker van de Groene Partij (Grünen) slachtoffer van fysiek geweld tijdens het ophangen van posters. De autoriteiten vermoeden dat beide aanvallen het werk zijn van dezelfde groep daders, maar de exacte motieven achter de aanvallen blijven vooralsnog onbekend.
Reacties op het voorval kwamen snel binnen, met de SPD die geschokt reageerde op de aanval op Ecke. De partijtak in Saksen benadrukte dat ook andere campagneteams beledigd en geïntimideerd zijn bij het ophangen van posters, waarmee de aanval op Ecke wordt beschouwd als een "onmiskenbaar alarmsignaal" voor alle Duitsers. In een verklaring werd gesteld dat het belagen van democraten een tactiek is die doet denken aan fascisten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het is nu afwachten tot de Duitse media en de linkse politici de schuld toeschuiven aan “extreem” rechtse partijen. Toen een aantal jaar geleden de AfD-politicus Magnitz “half dood” werd geslagen door gemaskerde mannen was er toch een stuk minder ophef.
Het moge duidelijk zijn dat je van politici afblijft, ongeacht of ze (extreem) links- of rechts zijn. Het is alleen wel weer erg kenmerkend dat de reactie op de aanval gelijk weer voorzichtig een vingertje naar extreem-rechts wordt gewezen. Doorgedraaide gekken heb je overal rond lopen, ook bij de linkse partijen (Dat werd ook maar weer eens pijnlijk duidelijk tijdens het GL/PvdA-ledencongres)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten