shutterstock 1873320898

Duitse Geheime Dienst grijpt IS-terroristen in de kraag: Bloedbad op Zweeds Parlement voorkomen

Buitenlandmrt 20 , 11:00
In Duitsland blijft het onrustig, met als laatste nieuwtje de arrestatie van twee Afghanen die grootse plannen hadden om het Zweedse parlement aan te vallen vanwege een koranverbranding. De twee heren, al een tijdje gesetteld in Duitsland volgens bronnen van de krant Taz, stonden al langere tijd op de radar bij de Duitse geheime dienst. Hoelang gaat dit nog goed? Het is een tikkende tijdbom.
Het afgelopen jaar zijn er in Duitsland verschillende verdachten opgepakt vanwege hun vermeende connecties met IS. En jawel, deze groep wordt in verband gebracht met plannen voor een aanslag op de Dom in Keulen, net voor de jaarwisseling.
De oudste van het stel, een flinke dertiger, zou in eerste instantie 2000 euro hebben ingezameld voor IS. En waar was dat geld voor bedoeld? Voor de stoere IS-strijders in het noorden van Syrië. De jongere verdachte, een 23-jarige, heeft hem daarbij een handje geholpen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
In augustus kreeg de oudste verdachte de opdracht van IS om in Stockholm bij het Zweedse parlement flink wat mensen neer te schieten. Serieus, dat was hun plan! "We weten dat de verdachten concrete voorbereidingen hebben getroffen voor een bloedige aanslag," verklaarde de Duitse minister van Justitie, Buschmann. Deze 'voorbereidingen' omvatten onder andere het grondig verkennen van het parlementsgebouw.
Ondanks dat er wederom een aanslag is verijdeld zijn er toch toenemende zorgen in de mate waarin deze terroristen worden opgerold. Met de aanhoudende immigratie wordt de kans dan ook steeds groter dat er terroristen tussen zitten die níet op de radar staan van de geheime dienst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten