dds interviews ralf dekker 1

-Interview- Nieuwe Europese lijsttrekker voor FVD Ralf Dekker belooft Nederlanders 'de ogen te openen' over Brussel

DDS Interviewsmrt 20 , 12:00
Terwijl Europa aan de vooravond staat van cruciale verkiezingen, werpt Forum voor Democratie (FVD) zijn blik op een nieuw hoofdstuk met Ralf Dekker aan het roer als lijsttrekker voor de aankomende Europese Verkiezingen. Met scherpe visies op soevereiniteit, de EU's groeiende invloed, en een ongekend kritisch oog op de huidige gang van zaken, belooft Dekker niet alleen een frisse wind te laten waaien door het Europese Parlement maar ook de ogen van de Nederlandse burger te openen voor wat er werkelijk speelt in Brussel. In een exclusief interview met De Dagelijkse Standaard onthult Dekker zijn ambitieuze plannen en visie voor een Europa waar Nederland een rol moet spelen.  
1. Ralf, gefeliciteerd met je lijsttrekkerschap! We denken dat het een verstandige keuze is, jij als de nummer 1 voor Europa. Wat is je doel?
Mijn doel is allereerst natuurlijk om verkozen te worden. Er zijn voor Nederland straks 31 zetels in het Europese Parlement beschikbaar. Voor 1 zetel moet FVD dus bij de verkiezingen 1/31e, dus iets meer dan 3 procent van de stemmen halen. Dat zijn omgerekend ongeveer 5 Tweede Kamerzetels. Dat zou goed kunnen als we ons best doen, maar gemakkelijk is het niet. We hebben elke stem echt hard nodig!
Als ik er dan zou zitten heb ik drie doelen:
Allereerst natuurlijk alles op alles zetten om onze standpunten te laten horen en zo veel mogelijk doorgevoerd te krijgen in de besluitvorming. Die standpunten hebben we in 12 punten samengevat. Dan gaat het over de onderwerpen als soevereiniteit, vrede, burgerlijke vrijheid, klimaatbeleid, volksgezondheid en financiën. Vooral de oorlog in Oekraïne en de groeiende en steeds sterkere rol die de EU daarbij opeist baart ons zorgen. Maar ook het absurde en onbetaalbare klimaatbeleid en de financiële gang van zaken met het risico op eurobonds, waardoor de EU direct geld kan gaan lenen in de markt. In dat laatste geval is directe belastingheffing vanuit de EU bijna onontkoombaar. Die extra overheid met extra belastingen krijg je dan nooit meer weg.
Een tweede doel, in het verlengde van het voorgaande zou zijn om verbindingen te leggen met andere Europese partijen en Europarlementariërs die er net zo over denken als wij. Dan kunnen we een krachtiger tegengeluid laten horen en samen optrekken.
En een derde doel, misschien wel het belangrijkste, is om het Nederlandse publiek nou eindelijk eens behoorlijk op de hoogte te brengen van wat er nou gebeurt in Brussel. Ik zie me dan als een soort ‘embedded journalist’. Wekelijks verslag doen van wat er nou weer gebeurd is, hoe die machinerie daar werkt en wat het effect is van die Europese politiek op Nederlanders. Dat kunnen we dan ook in de Nederlandse politiek agenderen.
2. Als je gekozen wordt in het Europees Parlement, wat zal je aanpak dan zijn? Hoe ga je dat Europese varkentje proberen te wassen?
Mijn aanpak stel ik me relatief bescheiden voor, onderzoekend en hier en daar ontmaskerend. Er zijn straks 720 Europarlementariërs, bijna allemaal ‘kartelspelers’. In je eentje of met zijn tweeën heb je natuurlijk niet veel in te brengen en moet je écht je momenten en onderwerpen kiezen. Als je overal aan mee probeert te doen verdrink je in de dossiers en vergaderingen. De rapporterende rol in Nederland vind ik belangrijker. Dat terrein ligt nog helemaal braak. De Nederlandse burger weet niets van de EU, wat daar besloten is en hoe het daar werkt. Dat wil ik veranderen.
3. ⁠Waarom zijn de Europese verkiezingen belangrijk? Of is het allemaal vooral een show voor de bühne?
De Europese verkiezingen worden naar mijn idee steeds belangrijker. Het wordt voor steeds meer mensen duidelijk dat de regels en plannen waar we hier mee te maken hebben -en waar we vaak grote bezwaren tegen hebben- steeds meer van buiten Den Haag komen. De EU heeft nu al een grotere invloed op het leven van de Nederlandse burger dan Den Haag. Oorlog en vrede, immigratie en grenzen, klimaat en milieu, energie en belastingen, lockdowns en mondkapjes. Allemaal onderwerpen waar de rol van de EU steeds groter wordt en die van Den Haag steeds kleiner.
Dus Forum voor Democratie moet daar absoluut bij zijn. Om ons geluid te laten doordringen, om internationale netwerken van gelijkgezinden te bouwen en vooral om dit allemaal duidelijk te maken aan het Nederlandse publiek.
Bij DDS zijn we KLAAR met deze idiote financiële onderdrukking. Contant geld ís geld. Je moet altijd met contant geld kunnen betalen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden tegen de knettergekke digitale financiële dictatuur!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten