Engeland heeft een koning: King Charles

Engeland heeft een koning: King Charles

Het is eindelijk zover. Hij heeft er meer dan 70 jaar op moeten wachten, maar vandaag heeft prins Charles dan eindelijk zijn grote levensdoel bereikt. De man mag zich nu "King" noemen, koning. En ja, hij heeft al meteen een verklaring doen uitgaan waarin hij vertelt hoe geweldig zijn moeder was, en hoe vreselijk hij het vindt dat hij nu de oppermacht heeft.

De Britse koninklijke familie laat er geen gras over groeien. Ik dacht dat een monarch altijd bevestigd moet worden door het parlement, maar blijkbaar is dat niet zo. Charles heeft namelijk meteen al een verklaring doen uitgaan die hij 'ondertekent' als 'King.' Koning, dus.

Engeland heeft een koning: King Charles

"De dood van mijn geliefde moeder, hare majesteit de koningin, is een moment van diepe treurnis voor alle leden van mijn familie," aldus Charles in zijn verklaring. "Wij betreuren het overlijden van een geliefde soeverein en een zeer geliefde moeder. Ik weet dat haar verlies diep gevoeld zal worden in het hele land, de rijken en het Gemenebest, en door talloze mensen over de hele wereld."

"Tijdens deze periode van rouw en verandering zullen mijn familie en ik worden getroost en gesteund door de kennis van het respect en de diepe genegenheid waarin de koningin zo algemeen werd gehouden," aldus de man die zich nu monarch mag noemen. Een baan waar hij al heel lang op wachtte, en waar hij volgens meerdere experts decennia geleden al naar smachtte.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar goed, ik geloof dat we dat allemaal niet hardop mogen zeggen, en dat we allemaal net moeten doen alsof Charles diep in rouw is. Aangezien ik niemand voor het hoofd wil stoten doe ik daar dan maar dapper aan mee en wens ik de koninklijke familie in Engeland heel veel kracht toe in deze schokkende tijden, die als een dief bij nacht kwamen, aangezien niemand zag aankomen dat een vrouw van 96 lentes jong weleens aan het einde van haar leven kon zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Queen Elizabeth

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties