Filmpje! D66-commissievoorzitter gaat vol SS na kritiek Pepijn van Houwelingen op minister: 'Dit is de laatste keer!'

Politieksep 08 2022, 19:30
In een commissievergadering van de Tweede Kamer had FVD'er Pepijn van Houwelingen vandaag de 'euvele moed' om een D66-minister ervan te beschuldigen dat zij niet het Nederlandse belang dient, maar dat van internationale organisaties. De D66-commissievoorzitter ontnam hem vervolgens het woord. Want Van Houwelingen was zogenaamd niet 'netjes' geweest.
"Tenslotte, we willen weten waarom de minister hier [eigenlijk] zit. Want de minister dient overduidelijk niet de belangen van de Nederlandse bevolking. Maar wel belang, welke agenda, dient de minister dan wel?" vroeg Van Houwelingen aan de minister. "Het belang van de Europese Unie?" vroeg de FVD'er zich af. Of beter gezegd "van het Europese imperium dat ons land knecht en knevelt?"
Dat werd hem niet in dank afgenomen door commissievoorzitter Steven van Weyenberg. Sterker nog, Van Houwelingen kreeg te horen dat hij zulke vragen helemaal niet meer mag stellen. Het woord werd hem gewoon ontnomen, met de waarschuwing dat als hij dit nogmaals doet, nou, dan...
"Ik verwacht enige vorm van wellevendheid," zei Van Weyenberg daarop omdat zijn partijgenoot uit het kabinet toch maar even naar 'De KAMER' is gekomen. "De minister zit hier in het belang van Nederland. U mag het met haar oneens zijn" (goh, dank je!) "maar ik verwacht wel dat u dit debat fatsoenlijk voert."
Vervolgens waarschuwde hij Van Houwelingen: "Nog één keer en u krijgt het woord niet meer."
Van Houwelingen was daar natuurlijk niet van onder de indruk, maar kaartte dit wangedrag van de D66-fascist direct aan.
"Dat vind ik toch een heel vreemde opmerking van de voorzitter. Want dát is toch ons punt. Wij willen betogen dat de minister het Nederlandse belang niet dient. Dat is het hoofdpunt van ons betoog. Ik mag hópen dat ik dat hier in de Tweede Kamer mag zeggen."
Kortom, zei Van Houwelingen, "dan kunnen wij ons betoog niet houden."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De SS-sturmbahnfuhrer Van Weyenberg reageerde daar hilarisch genoeg op door te stellen dat Van Houwelingen alle ruimte kreeg om dat punt te maken. Maar dat is natuurlijk onzin. Hij krijgt letterlijk te horen dat hij niets meer mag zeggen als hij dit punt herhaalt.
D66 is een heel, heel, heel enge partij geworden. En het engste van alles is dat deze moderne nazi's de macht in handen hebben in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten