Jan Paternotte D66 9O1A6800

D66'ers Steven van Weyenberg en Jan Paternotte woest op Farmers Defence Force: "De 2030 doelen staan. Wij buigen niet voor terreur"

Politiekaug 21 2022, 16:43
Steven van Weyenberg en Jan Paternotte zijn woedend dat Farmers Defence Force (FDF) blij is met de uitspraken van Wopke Hoekstra. Die zei immers dat de stikstofdoelen voor 2030 niet heilig zijn. Dat mag best 'langzamer' gaan. Voor FDF is dat een flinke verbetering en ze vieren daarom een beetje feest. Of beter, ze scheppen wat op. En dat is tegen het zere been van D66. Kamerleden van die partij laten nu geïrriteerd weten dat de boeren zich niets hoeven te verbeelden. "De stikstofdoelen staan" en ze zeggen niet te "buigen voor terreur."
Nou denk jij natuurlijk ongetwijfeld dat ze met "terreur" het dictatoriale wanbeleid van de staat bedoelen- een beleid dat inhoudt dat boeren zich kapot moeten láten maken of anders - maar nee, ze hebben het over onschuldige demonstraties die wanhopige boeren organiseren omdat ze op het punt staan alles te verliezen.
Afijn. FDF zegt in een filmpje dat het blij is met Hoekstra's halve draai. En, zeggen ze daar, ze houden nog niet op. Ze gaan net zo lang door tot de andere kartelpartijen óók ophouden met die deadline van 2030 - en eigenlijk gewoon alle stikstofdoelen met betrekking tot de boeren overhoop gooien.
"Paternotte en Tjeerd de Groot," zegt voorman Mark van den Oever in een filmpje, "nou gaan jullie door de knietjes." Dat bedoelt hij dus niet letterlijk, maar figuurlijk. Als zijnde: jullie gaan óók ophouden met deze waanzin, met dit dictatoriale beleid. Dat blijkt ook echt wel uit de video.
Maar volgens Paternotte is dit een enorme aanval op hem en De Groot. Het is een bedreiging! Levensgevaarlijk dit!
"FDF kraait na vandaag victorie en gooit er dan nog maar eens een bedreiging uit," aldus Paternotte. "Gelukkig was conclusies ministerraad duidelijk [vrijdag]: stikstofdoelen in 2030 staan. Wij buigen niet voor bedreigingen."
Deze tweet werd vandaag daarop geretweet door Steven van Weyenberg die ook voor D66 in de Tweede Kamer zit.
(De tekst gaat verder onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Triester dan dit wordt het natuurlijk niet. Als je een bedreiging leest in de uitspraken van Van den Oever doe je wel héél erg je best. Sterker nog, dan wíl je bedreigd wórden. Je wíl dan dat iemand je doodwenst en dat jij die verwensing dan kunt gebruiken om a) mededogen op te wekken in burgers en b) de zogenaamde bedreiger flink hard aan te pakken.
Want dat is natuurlijk het spel dat Paternotte en Van Weyenberg spelen. Ze presenteren deze onschuldig bedoelde uitspraken als een "bedreiging" omdat ze denken dat ze daardoor de boerenstand écht op de knieën kunnen werken; dat de bevolking de vernietiging van de boerenstand dan wél accepteert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten