Koningin Elizabeth is dood

Koningin Elizabeth is dood

Koningin Elizabeth is vandaag overleden. De Britse monarch was 96 jaar oud. Als zodanig kan haar overlijden natuurlijk niet als een 'schok' komen. Hoe dan ook wordt er in de politiek flink op gereageerd.

Zoals wij eerder vandaag lieten weten gingen alle kinderen van de Queen vandaag naar haar paleis omdat ze niet goed was. Ook Prins William ging naar haar zijde. Dat was natuurlijk een heel helder teken dat het écht niet goed met d'r ging en dat het einde in zicht was.

Nou, dat klopt. Britse media laten nu namelijk weten dat de Britse monarch is overleden. Ze is dood. Op 96-jarige leeftijd.

Blijkbaar moeten we allemaal net doen alsof dat heel vreselijk is. Daar doe ik niet aan mee. De vrouw was bijna 100 jaar oud. Natuurlijk kwam ze een deze dagen te overlijden. Het zou totaal geschift zijn als ze nog 20 jaar zou leven. Ze heeft een mooi, lang leven gehad. Game over, tijd voor een ander om het stokje over te nemen.

Hoe dan ook, natuurlijk reageren allerlei politici op het overlijden van de Queen. Geert Wilders condoleert de koninklijke familie én het Britse volk met dit 'verlies':

Koningin Elizabeth is dood

Ook de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, heeft gereageerd op het nieuws. "Die bedroefd door het overlijden van hare majesteit koningin Elizabeth II," aldus Hoekstra. "Ze was een blijvend baken van stabiliteit in de 70 jaar dat ze monarch was. Onze gedachten zijn bij de koninklijke familie en het Britse volk. We zullen haar missen."

Koningin Elizabeth is dood

Ook de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp, heeft laten weten dat ze heel erg meeleeft met de Britten. "Na 70 jaar dienstbaarheid aan haar geliefd Groot Brittannië is Queen Elisabeth II vandaag overleden," aldus Bergkamp. In 2014 sprak zij: 'De ware maatstaf van onze daden is hoe lang de goedheid in ze voortduurt.' Haar daden zullen herinnerd worden. Condoleances aan haar familie en land."

Koningin Elizabeth is dood

Laurens Dassen van Volt doet ook mee. "Premiers bleven maar passeren, de Koningin die stond er jaar na jaar na jaar," aldus de elitaire kwal. "Alles veranderde, behalve de Koningin. Nu is aan dat tijdperk een einde gekomen. Rust in vrede, Queen Elizabeth."

Koningin Elizabeth is dood

Zelfs Annabel Nanninga van JA21 vindt het allemaal vreselijk.

Koningin Elizabeth is dood

Caroline van der Plas noemt het "verdrietig nieuws." "Een prachtige en sterke vrouw, die in goede, maar zeker ook in donkere perioden de monarchie en het Verenigd Koninkrijk bij elkaar heeft gehouden," aldus de BBB-leider. "Een warme persoonlijkheid met veel humor en veel oog voor zwakkeren in de samenleving."

Koningin Elizabeth is dood

Natuurlijk is PvdA-leider Attje Kuiken ook van de partij. "Wat een droevige dag," stelt zij. "Een standvastige en wijze koningin. Een heel leven in dienst van haar land. Veel sterkte aan haar familie en het Britse volk."

Koningin Elizabeth is dood

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nou, nou. Heel indrukwekkend allemaal. Een enorm gemis voor de wereld, en natuurlijk een enorme schok dat ze op de jonge leeftijd van 96 jaar oud overleden is. Zoiets had helemaal niemand zien aankomen.

En jongens, wat is het toch een groot persoonlijk verlies voor ons allemaal. De komende paar jaar zullen we dagelijks bij onszelf denken: 'Wat mis ik de koningin toch. Van Engeland. Wat een armoe dat we het zonder haar moeten stellen.'

Toch?

Overigens zijn de reacties uit de Derde Wereld toch wat minder... geschrokken.

Koningin Elizabeth is dood

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties