director wray installation ceremony 24123110718

FBI-directeur: Hamas de grootste terreurdreiging voor het Westen sinds IS

Buitenlandnov 01 2023, 15:30
Het conflict tussen Israël en Hamas heeft de aandacht van FBI-directeur Christopher Wray getrokken, die de dreiging van Hamas heeft benoemd als de meest significante terreurrisico voor het Westen sinds de opkomst van Islamitische Staat (IS). Tijdens een bijeenkomst met de Senaatscommissie voor Binnenlandse Veiligheid en Overheidszaken waarschuwde Wray voor de ernstige gevolgen van deze dreiging.
Wray benadrukte dat het conflict in het Midden-Oosten, met name het voortdurende geweld tussen Israël en Hamas, een voedingsbodem kan vormen voor de radicalisatie en inspiratie van nieuwe generaties jihadisten. Hij stelt dat de acties van Hamas en zijn bondgenoten als een bron van inspiratie kunnen dienen, vergelijkbaar met de opkomst van IS en de uitroeping van hun zogenaamde kalifaat en dat deze dreiging niet mag worden onderschat.
Een zorgwekkende overweging die Wray heeft geuit, is de mogelijkheid dat Hamas of andere buitenlandse terroristische organisaties het huidige conflict kunnen uitbuiten om aanslagen op Westers grondgebied te plegen. Deze zorg is niet ongegrond, gezien de recente inval van Hamas in het zuiden van Israël, die andere extremistische groepen heeft aangemoedigd om geweld tegen het Westen te bevorderen.
FBI-directeur Wray merkte op dat de algehele dreiging van terrorisme gedurende 2023 is toegenomen. Het conflict in het Midden-Oosten heeft deze dreiging naar een aanzienlijk hoger niveau getild, vooral met betrekking tot mogelijke aanslagen tegen Amerikanen in de Verenigde Staten.
In zijn afsluitende opmerkingen benadrukte Wray dat dit een tijd is om bezorgd te zijn. De FBI-directeur waarschuwt voor de gevaarlijke periode waarin we ons bevinden en de noodzaak om alert te blijven op de dreiging die uitgaat van Hamas en andere extremistische groepen die mogelijk de huidige situatie aangrijpen om gewelddaden te plegen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten