49679288857 200a679135 c

FBI-directeur onderschrijft 'laboratoriumtheorie' over ontstaan COVID-19 in Wuhan

Buitenlandmrt 01 2023, 15:00
Veel mensen vermoedde het al maar nu lijkt het er toch steeds meer op te lijken dat Covid-19 is ontwikkeld in een laboratorium in Wuhan. De directeur van de Amerikaanse federale politiedienst FBI, Christopher Wray, heeft publiekelijk verklaard dat de oorsprong van het coronavirus hoogstwaarschijnlijk ligt in een laboratorium in de Chinese stad Wuhan. Dit is de eerste keer dat de FBI openlijk de controversiële 'laboratoriumtheorie' van het ontstaan van COVID-19 onderschrijft. Tot nu toe waren de bevindingen van de dienst geheim gehouden. Dit is dus weer een complot die lijkt uit te komen. Voormaling Amerikaans president Donald Trump had dus gelijk dat het om een Chinees virus ging.
De uitspraak van Wray komt nadat de Amerikaanse overheid de druk op China heeft opgevoerd om meer informatie te verstrekken over de oorsprong van het virus. De Amerikaanse ambassadeur in Peking heeft China opgeroepen om duidelijkheid te verschaffen. Het ministerie van Energie in Washington heeft ook nieuwe informatie vrijgegeven waaruit blijkt dat het mogelijk is dat het coronavirus in een laboratorium is ontstaan. Vier andere Amerikaanse overheidsinstellingen beweren dat het virus van natuurlijke oorsprong is, terwijl twee diensten het niet weten.
De 'laboratoriumtheorie' is al geruime tijd een omstreden onderwerp. Wetenschappers hebben lang gepleit voor een diepgaand onderzoek naar de oorsprong van het virus, met inbegrip van het onderzoeken van de mogelijkheid dat het uit een laboratorium komt. China heeft deze suggestie altijd afgewezen en beweert dat het virus van dierlijke oorsprong is. Sommige experts zijn echter van mening dat de 'laboratoriumtheorie' niet kan worden uitgesloten en dat het belangrijk is om een volledig en onafhankelijk onderzoek te doen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De uitspraken van Wray zullen ongetwijfeld voor controverse zorgen en de druk op China om openheid van zaken te geven over de oorsprong van het virus alleen maar vergroten. Het is belangrijk om te benadrukken dat het nog steeds onduidelijk is wat de precieze oorsprong van COVID-19 is en dat verder onderzoek nodig is om deze vraag te beantwoorden. China heeft natuurlijk al boos gereageerd over deze uitspraak van Wray. "Bepaalde partijen moeten ophouden de laboratoriumtheorie te verspreiden, China zwart te maken en de vraag naar het ontstaan van covid te politiseren", liet een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken geërgerd weten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten