shutterstock 353116925

Filmpje! Media besmeuren Donald Trump met ranzige "bloedbad" leugen

Buitenlandmrt 17, 15:27
Het is werkelijk bizar waar de media vandaag mee bezig zijn. Ze berichten allemaal - zowel in Amerika als daarbuiten! - dat Donald Trump bij een campagnespeech zijn Democratische tegenstanders bedreigde. "Als ik niet win wordt het een bloedbad!" zou hij gezegd hebben. Alleen klopt daar niets van. Of, nou ja, hij had het over iets heel anders. De uitspraak is bewust helemaal uit zijn context gehaald.
Gelukkig zijn er op X mensen die opletten en die de media dus kunnen confronteren met hun ranzige leugens. Kijk bijvoorbeeld naar het account End Wokeness. Dat account heeft screenshots verzameld van media die roepen dat Trump zei dat het een bloedbad wordt als hij verliest - dus dat het een dreigement was, en heeft daar vervolgens de video bijgezet waarin Trump de beruchte uitspraak doet:
"In een periode van dertig jaar heeft Mexico onze autoindustrie grotendeels overgenomen," aldus Trump bij zijn campaign rally. "China is nu een paar gigantische fabrieken aan het bouwen in Mexico om daar auto's te bouwen. Ze denken dat ze die auto's dan vervolgens heerlijk in Amerika kunnen verkopen, zonder een belastingheffing aan de grens.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de voortdurende LEUGENS over Donald Trump. Als ENIGE grote Nederlandse website verdedigen wij hem en delen we het ECHTE Trump nieuws met je. Helaas betekent dit wel dat we op alle mogelijke manieren tegengewerkt worden door het kartel. Daarom zijn we afhankelijk van JOUW STEUN! Steun DDS via BackMe en help ons het ECHTE Trump-nieuws te delen. Elke dag weer!
"Laat ik je iets vertellen president Chi," ging Trump verder, "als je meeluistert, we zijn vrienden, maar hij weet hoe ik in elkaar zit - die grote monsterautofabrieken die je aan het bouwen bent in Mexico, en waarvan je denkt dat je ze aan ons kunt verkopen zonder Amerikaanse arbeiders in dienst te nemen: wij gaan een belastingheffing van 100 procent invoeren op elke auto die de grens overgaat. En je gaat die auto's hier niet verkopen."
En toen kwam het. "Als ik de verkiezingen win tenminste," zei hij daarop. "Als dat niet gebeurt dan wordt het een bloedbad, dat wordt echt heel erg, het wordt een bloedbad voor het land. Maar ik zeg je, ze gaan die auto's hier niet verkopen."

Goebelliaanse leugens

Iedereen met ook maar een beetje gezond verstand begrijpt dat hij "bloedbad" figuurlijk bedoelde. Namelijk, dat de Amerikaanse economie, en dan met name de autoindustrie, gesloopt wordt als Joe Biden een tweede termijn krijgt. Omdat die China geen strobreed in de weg zal leggen en die Chinese auto's gebouwd in Mexico zo, hop, gratis over de grens zal laten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de voortdurende LEUGENS over Donald Trump. Als ENIGE grote Nederlandse website verdedigen wij hem en delen we het ECHTE Trump nieuws met je. Helaas betekent dit wel dat we op alle mogelijke manieren tegengewerkt worden door het kartel. Daarom zijn we afhankelijk van JOUW STEUN! Steun DDS via BackMe en help ons het ECHTE Trump-nieuws te delen. Elke dag weer!
Het gevolg? De Amerikaanse autoindustrie zal simpelweg verdwijnen. Het is voor Amerikaanse bedrijven namelijk veel duurder om auto's te maken. Zij moeten zich houden aan wettelijke regels, aan afspraken met vakbonden, aan - zeg maar - CAO's. In Mexico is dat veel minder het geval. Die Chinezen kunnen daar voor een poep en een scheet auto's in elkaar laten zetten - en dankzij het handelsverdrag van Mexico met Amerika en Canada (USMCA, vroeger heette het NAFTA) zo, hop, belastingvrij de grens over dumpen.
Het is totaal geschift om te doen alsof Trump het over een letterlijk bloedbad had. En toch is dat ongelooflijk genoeg wat de media doen. Het is echt om doodziek van te worden. Ze zijn zó leugenachtig - het maakt ze niet eens meer uit dat ze liegen én dat wij weten dat ze liegen. Sterker nog, ze weten dat wij weten dat ze liegen, en ze zijn daar tróts op.
Dit is werkelijk Goebelliaans. Iets anders kan ik er niet van maken.

Fakenews Volgens de Amerikaanse media had Trump gezegd dat er een 'bloedbad' zou komen als hij niet verkozen zou worden. Wat hij werkelijk zei, vind je in het clipje rechts: 'Als ik president word, komt er een zware belasting op auto's uit China die de Amerikaanse auto industrie…

End Wokeness
End Wokeness
@EndWokeness

We are witnessing the invention of the "bloodbath" hoax in real-time Unfortunately for them, we have 𝕏 Media narrative: Full context:

911
Reply
Bij DDS zijn we KLAAR met de voortdurende LEUGENS over Donald Trump. Als ENIGE grote Nederlandse website verdedigen wij hem en delen we het ECHTE Trump nieuws met je. Helaas betekent dit wel dat we op alle mogelijke manieren tegengewerkt worden door het kartel. Daarom zijn we afhankelijk van JOUW STEUN! Steun DDS via BackMe en help ons het ECHTE Trump-nieuws te delen. Elke dag weer!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten