Giftige Chemicaliën Vrijgekomen bij Treinramp in Ohio (VS) - Honderden mensen Geëvacueerd

Giftige Chemicaliën Vrijgekomen bij Treinramp in Ohio (VS) - Honderden mensen Geëvacueerd

Inwoners van East Palestine (Ohio) worden geadviseerd om alleen water uit de supermarkt te drinken nadat een trein met chemicaliën aan boord bijna twee weken geleden ontspoorde. Honderden mensen werden geëvacueerd en de trein vervoerde onder meer vinylchloride, een kankerverwekkende en licht ontvlambare stof die wordt gebruikt bij de productie van kunststoffen. De spoorwegautoriteiten lieten vervolgens gecontroleerd vinylchloride ontsnappen uit de brandende wagons om een mogelijke explosie te voorkomen. Daarbij kwamen giftige dampen vrij in de lucht.

Op Twitter is te zien hoe groot de omvang van de ramp is. Ondanks dat veel media er niet tot nauwelijks over schrijven heeft het voor de omwonende grote gevolgen. Bizar detail: Netflix bracht vorig jaar een film uit over een ontspoorde trein met chemische stoffen in Ohio (White Noise). Figuranten die meespeelde in de Netflix film beleven de film nu in het echt.

De gouverneur van Ohio heeft bewoners opgeroepen om enkel nog water te drinken uit de supermarkt tot dat het drinkwater weer veilig is. Het departement Volksgezondheid van Ohio heeft inwoners met een eigen waterput opgeroepen om hun water te testen. Dit alles vanwege bezorgdheid over de gevolgen van het ongeval voor de gezondheid en het milieu. Het departement Natuur van Ohio heeft gemeld dat ongeveer 3.500 vissen zijn gestorven door de ramp.

Het onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing wordt gedaan door de Amerikaanse Nationale Raad voor Transportveiligheid (NTSB). Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de ontsporing was en hoe het ongeval in de toekomst kan worden voorkomen. Eerder werd er ook al een reporter aangehouden die verslag wou doen van de ramp, de reporter is inmiddels vrijgelaten.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Lees meer over:
evacuatie Ramp VS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties