shutterstock 1009265824

Internationale media publiceren propagandafoto's van Oekraïense oma's met AK47's

Buitenlandfeb 13 2022, 18:10
Net als je dacht dat het niet nog zieliger en clownesker kon worden rond Oekraïne zie ik dat foto's van Oekraïense oma's met een AK47 rondgaan op het Internet. Met alle respect voor de patriottische dames, maar dit is lachwekkend.
Richard Engel van het Amerikaanse NBC News heeft heel trots een foto op Twitter gegooid van een bejaarde Oekraïense vrouw die quasi-oefent met een AK47.
https://twitter.com/RichardEngel/status/1492904639427190788
"Oekraïense grootmoeder Valantina Constantinovska met een AK-47," schrijft Engel op Twitter, "traint tegen een mogelijke Russische inval."
En dan de hilarische afsluiter: "Jouw moeder zou hetzelfde doen."
Nou, mevrouw, dat betwijfel ik ten zeerste. De gemiddelde Amerikaanse journalist komt namelijk bepaald niet uit een gezin van boeren ninja's. Nee, die lui komen uit heel veilige gezinnen, met mooie financiële achtergrond. De enige gevechten die zij en hun ouders leveren vinden plaats op het schaakbord.
Hoe dan ook, natuurlijk maken dit soort foto's de situatie alleen maar lachwekkend. Een oma met een AK47? Dat moet doorgaan voor goede berichtgeving? We moeten nu allemaal denken dat het zo erg is daar dat bejaarden zwaar bewapend over straat gaan? Dat ze zo moedig zijn - leeuwinnen! - dat ze de Russische beer wel even terug in zijn grot schoppen?
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hou op zeg. Echt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten