PVV'er Harm Beertema wijst dramaqueen Sylvana Simons terecht: 'Denk er wel om niet samen met jou in de lift te staan'

PVV'er Harm Beertema wijst dramaqueen Sylvana Simons terecht: 'Denk er wel om niet samen met jou in de lift te staan'

Sylvana Simons doet huilebalken bij Buitenhof. Bron: Buitenhof / Twitter.

Bij Buitenhof mocht Sylvana Simons even vertellen hoe vreselijk ze behandeld wordt door witte mannelijke Kamerleden. Oh ja, ze zijn echt vreselijk, die gasten. Jammer genoeg voor haar is één van die mannen, PVV'er Harm Beertema, bepaald niet op zijn mondje gevallen. Hij slaat dan ook meteen terug.

"Nou ben ik kamerlid en ik voel me ook niet altijd veilig in dat gebouw," aldus Simons over het parlement. "Want ik heb in dat gebouw ook te verkeren met mannen met wie ik niet graag alleen in de lift sta. Of mensen die buiten de microfoon om allerlei intimiderende zaken toesissen."

Beertema reageert: denk er wel om niet samen met jou in de lift te staan!

Gelukkig heeft Beertema meteen al gereageerd op deze aantijgingen van Simons, die trouwens ook nog mekkerde dat ze moet 'tolereren' dat er Kamerleden rondlopen "die mensen die op mij lijken" (qua huidskleur) "willen deporteren." Want blijkbaar is dat ook al reden voor mevrouw om zich "onveilig" te voelen.

Hoe dan ook, Beertema heeft dus gereageerd op het gezanik van Simons. "‘Ben je weer gekwetst?’ Dat vroeg ik, overigens zonder te ‘sissen'," aldus Beertema op Twitter. "En als alle mannelijke collega’s in het Kamergebouw ergens voor uitkijken, is het wel om met La Sylvana alleen in een lift verzeild te raken. We zijn niet gek. Dramaqueen."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties