Italiaanse havenwerkers vol in verzet tegen Apartheidspas: 'We houden pas op als die wordt ingetrokken!'

Italiaanse havenwerkers vol in verzet tegen Apartheidspas: 'We houden pas op als die wordt ingetrokken!'

Buitenlandokt 15, 11:03
Het zijn schitterende beelden uit Italië: Italiaanse havenwerkers zijn daar gisteravond massaal gaan staken. Ze doen dit in verzet tegen de dictatoriale Apartheidspas (of 'green pass') én tegen de verplichte vaccinaties die zij moeten ondergaan. Vrijheid eerst!
In heel veel andere landen kunnen ze een voorbeeld nemen aan de moed en standvastigheid van Italiaanse havenwerkers. Want wat die doen is fan-tas-tisch. Ze laten zich écht geen oor aan naaien. Verplichte vaccinaties? Nooit! Want een ieder moet over zijn eigen lichaam gaan. En die Apartheidspas die gebruikt wordt om de samenleving te verdelen in 'reine' en 'vieze' mensen? Ook daar willen ze niet aan meedoen.
https://twitter.com/Jenni2161/status/1448758723657273346
De opstand is zo grootschalig dat zelfs de mainstream media gedwongen zijn er aandacht aan te besteden. Zie dit artikel van RTL Nieuws, bijvoorbeeld:
https://twitter.com/RTLnieuws/status/1448926658233241614
Vroeg in de ochtend ging het om "honderden" havenwerkers, maar ze verwachten dat er heel veel bij gaan komen. Niet zo gek, want van de bijna 1.000 havenwerkers in Triëst is 40% niet ingeënt. Die mensen willen hun baan natuurlijk niet kwijt, maar ze laten zich ook niet chanteren. Vervolgens kunnen ze ongetwijfeld ook nog eens rekenen op de steun van een flink aantal van hun wél gevaccineerde collega's. Want je moet wel héél harteloos zijn als je je eigen collega's zo laat afserveren. De meeste mensen doen dat niet. Nou ja, misschien wel in Nederland waar mensen al heel lang geen hart voor de goede zaak meer hebben. Maar dus niet in Italië.
Wanneer de moedige havenwerkers ermee ophouden? Welnu, zeggen ze zelf, dat doen ze pas als die hele Apartheidspas wordt ingetrokken.
https://twitter.com/EliseiNicole/status/1448918518775357440
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wat een leeuwen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten