Screenshot 2021 10 15 at 103645

GroenLinks-Kamerlid Bart Snels stapt op uit woede samenwerking met PvdA: 'Kiezersbedrog!'

Politiekokt 15 2021, 9:40
GroenLinks-Kamerlid Bart Snels is he-le-maal klaar met de PvdA én met zijn eigen partijtop. Hij vindt het namelijk volstrekt belachelijk dat GroenLinks ten koste van alles gaat samenwerken met de salonsocialisten. Dit is, zijn inziens, puur "kiezersbedrog." Daarom stapt hij op als Kamerlid. Hij houdt er gewoon mee op. Want met deze corruptie wil hij niets te maken hebben.
Toen ze de verkiezingen ingingen leek het er verdomd veel op dat GroenLinks en de PvdA separate partijen waren. Ze hadden allebei hun eigen plannen, hun eigen ideeën, hun eigen waarden. De PvdA was en is een partij van, voor en door salonsocialisten, terwijl GroenLinks juist een club was en is voor oude communisten die het neocommunisme nu onder de kop van 'Groen' proberen te verkopen aan de wereld.
Maar na de verkiezingen besloten PvdA en GroenLinks opeens heel hecht met elkaar samen te werken. Oh ja, wat hielden Lilianne Ploumen en Jesse Klaver toch van elkaar. Ze vielen elkaar nog net niet publiekelijk in de armen. Dat ontbrak er nog maar aan.

Bart Snel stapt op

Dit is allemaal tegen het zere been van Bart Snels, Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Intern heeft hij geprobeerd om een stokje te steken voor de halve fusering van de twee partijen. Maar dat heeft niets uitgehaald. En dus zit er in zijn ogen maar één ding op: hij stapt op.
Op Twitter legt hij in een brief, die hij ook gestuurd heeft aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp, uitgebreid uit hoe hij tot deze beslissing is gekomen. En ja, die brief is het lezen meer dan waard. Want hij neemt geen blad voor de mond en veegt werkelijk de vloer aan met zijn eigen partij én met de rooien van de PvdA.
https://twitter.com/bartsnels/status/1448717178044305413
Snels noemt de samenwerking met de PvdA dus "kiezersbedrog." Daarnaast heeft hij nog twee redenen waarom hij het allemaal niet je van het vindt in de politiek: de afrekencultuur die is ontstaan in Den Haag en intern de onkunde van de partijtop om GroenLinks écht te betrekken bij de formatie. Dit terwijl de partij op lokaal niveau wél meedoet.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is natuurlijk een prima brief van Bart Snels... en het ultieme bewijs ook dat hij echt niet thuis hoort in de politiek. Want als je actief bent voor een partij als GroenLinks moet je vooral geen principes hebben. Alleen principeloze politici zijn nog welkom bij het kartel. En dus ook bij GroenLinks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten