screen shot 2023 06 03 at 105558

Joran van der Sloot: Een getransformeerd man of een wolf in schaapskleren?

Buitenlandokt 19 2023, 13:00
Het is bijna niet te geloven. De man die verantwoordelijk is voor de verschrikkelijke moord op Natalee Holloway, Joran van der Sloot, beweert nu dat hij een 'getransformeerd man' is. Ja, je leest het goed. Na zijn huiveringwekkende bekentenis over de nacht met Natalee, waarin hij eerst probeerde haar te verkrachten en vervolgens haar leven beëindigde, zegt hij nu dat hij een nieuw pad wil bewandelen. Van der Sloot, die een dagboek bijhield van zijn leven en de gruwelijke details van die fatale nacht met Natalee deelde, heeft nu naar verluidt God gevonden. Is dit een oprechte transformatie of slechts een truc om sympathie te winnen?
Van der Sloot heeft het lef om te beweren dat als hij op zijn 57e vrijkomt, hij mensen met gokverslaving en geestelijke stoornissen wil helpen. "Als ik op mijn 57e vrijkom, ga ik andere mensen met gokverslaving helpen. Of mensen die geestelijke stoornissen hebben. Dat is iets wat ik erg graag wil doen," zegt hij tegen De Telegraaf.
Van der Sloot schuift zijn gruweldaden af op stoornissen die hij beweert te hebben. Volgens De Telegraaf is bij hem een bipolaire stoornis vastgesteld en krijgt hij daar medicijnen voor. Maar kan een pilletje echt de donkere kant van deze man genezen?
"Iemand die twee meisjes om het leven brengt is niet helemaal normaal," stelt het stuk verdriet. "Ik heb me afgevraagd of er een draadje bij me los zit. Of er genetisch iets mis is. Ik ben onderzocht en heb een bipolaire stoornis. Ik krijg iedere ochtend en avond medicijnen daarvoor."
Ach, arme jongen toch. Heb je een bipolaire stoornis? Nou dat verklaart inderdaad waarom je Natalee én Stephany Flores Ramírez om zeep hebt geholpen, zeg. Want, tja, iedere bipolaire mafketel vermoordt immers mensen! 
Oh wacht, toch niet! Heel veel mensen met "een stoornis" (of twee) zouden zoiets nooit doen. Waarom niet? Omdat een "bipolaire stoornis" niet inhoudt dat je goed niet kunt onderscheiden van kwaad, om maar iets te noemen. Het idee dat mensen met een bipolaire stoornis een razend gevaar zijn voor alle andere mensen is je reinste flauwekul. Het zijn heel vermoeiende, vervelende mensen om mee om te gaan als ze niet behandeld worden. Maar het zijn geen Hannibal-achtige psychopaten die onschuldige mensen massaal om zeep helpen.
Afijn. Volgens Van der Sloot is hij nu ook religieus. Hij heeft zich bekeerd, heeft alle nabestaanden zijn excuus aangeboden, en gaat zijn leven beteren. Geen grote zonden meer voor meneertje koekepeertje.
Misschien dat het echt is. Dat kan. Natuurlijk zou dat heel goed en mooi zijn. Iemand die God vindt kan inderdaad heel anders worden. En ja, God vergeeft zo'n man - ook na het plegen van twee moorden (hoewel het rechtssysteem dat natuurlijk niet moet doen). Maar het vervelende met dit soort gewetenloze types - en ja, door de jaren heen is gebleken dat Van der Sloot gewetenloos is - is dat je al hun uitspraken over "spijt" en "transformatie" met een enorme korrel zout moet nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten